FRIFLYT.NO
Alt om frikjøring og toppturer på ski

Fri Flyt skitest

Verdens råeste test av ski.
Søk

Atomic Bent Chetler 120

Atomic Bent Chetler 120
Kategori
Frikjøring
Vekt
1850 gr
Midtbredde
119 mm
Testet lengde
184 cm
Pris
Kr 7 000,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

Chris Benchetler må ha en godt forhold til Atomic. Ikke bare har han nå tre egne promodeller, om du tar med barneskia, de oppdaterer også den største promodellen hans nesten hvert eneste år.  I år har den igjen blitt lettere. Med egenvekt på .77 må den sies å vøære vedlig lett. Det er verdt å merke seg at Bent Chetler 100-utgaven har vesentlig høyere egentvekt. Bent Chetler 120 er fortsatt en stor, leiken BC-jibbski. Det er kort setback, så du står ganske offensivt på skia, og det er betydelig rocker bak. Årets utgave har et reelt, men lavt spenn under foten og myke tupper.

På snø:

For ikke mange år siden var Bent Chetler en av de absolutt tyngste skiene i hele testen. Årets utgave har derimot lav egenvekt. Det er også en ski som kjennes lett på foten – du står midt på og har lite masse med deg, så det er lett å få den med opp i lufta. Men den midtstilte kjøreposisjonen gjør også at den har veldig lett for å brøyte i løssnø. Skia er rett og slett vanskelig å få i plan, og i blant frister det mer med hoppsving enn å kjøre den gjennom svingen. Til gjengjeld er den ganske fin og forutsigbar på hardt føre, mer enn bra nok til å ta seg ned i blandet snø. Denne skia har en veldig tydelig personlighet: Den henvender seg til skikjørere som kanskje skal gå opp og gjerne vil legge inn luftferder og eventuelt switchlandinger på vei ned. Det er kanskje ikke den største målgruppa, men samtidig er andre ski som kan matche den på det.

Logg inn
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå