Etter et par dager på ski i dyp snø i Sogndal blir det stadig tydeligere for skiekspert Eirik Finseth hvordan frikjørerne der inne har lært seg å stå på ski. Som skolert skikjører har det lenge vært et mysterie for ham. Hvordan kunne tilflytterne Trygg Lindkjølen, Adrian Tøien, Henrik Ulleland og Christoffer Lange - uten tilgang på porter, crossfit og fokksnø? 

DEN PERFEKTE SVINGEN

Annonse

Kanskje har Eirik funnet løsningen. De kaller det for gønnrønn (gunnerun). En fast løype der de legger inn tre-fem hopp og stort sett kjører så fort de kan. Siden det stort sett er løssnø i dette distriktet, er det lov å legge inn noen puddersninger på veien. 

– Men det er gøy når det blir oppkjørt også, kommenterer Trygg Lindkjølen. 

Saken fortsetter under bildet

FØLG TRYGG: Trygg Lindkjølen med Eirik Finseth hakk i hel. Bilde: Martin I. Dalen

I denne episoden skal Finseth være med på hva dette handler om, og endelig få svar på hvordan og hvorfor de har blitt så gode på ski i Sogndal. 

P.S. Nå skal det sies at skileikens opprinnelige opphav nok ikke skal tilskrives Sogndals ære. I FFTV-serien Jakten på villsnøen ble vi bedre kjent med kilden til (god forby) treningskonseptet. Den nå pensjonerte frikjøreren Åsmund Thorsen hadde med seg Asbjørn Eggebø Næss, Ivar Løvik og Øystein Heglum for å vise hva dette handler om. Den gangen også i Sogndal Skisenter Hodlekve. 

EIRIK FINSETH 

I anledning vinteren inviterer frikjører Eirik Finseth til en ny sesong av Den Perfekte Svingen. En serie der Field Productions-stjerna fra Oppdal har både oppdratt og undervist folket i korrekt skiteknikk. Med bakgrunn fra racing og anstendige resultater, selv i konkurranse med Aksel Lund Svindal, kan han med krom rygg si han kan både teori og praksis bedre enn de fleste. Tidligere har vi blitt terpet om buktrøkk, dalvending, vaskeballer og parallelle ski. Vi har til og med lært å grisekjøre på fjærlett toppturutstyr. Denne sesongen skal vi ut av løypa og inn i puddersnøen. 

Serien er filmet av Martin I. Dalen og Christian Nerdrum