Oslo Vinterpark, populært kalt Tryvann, er det største lokale skianlegget i Oslo. Med beliggenhet over Holmenkollen er det kort avstand for de fleste som både bor i hovedstaden, og de som bor i utkanten. Dessuten kan det anlegget være verdt å besøke dersom du skal på ferien i området. Skianlegget byr på bra skikjøring alle typer kjøring, og har blant annet en svært god park hvert år.

Annonse

Tips

Her er et par tips som kan være greit å vite om.  

 • Last ned studentkalenderen på telefonen. Her får du tilgang til rabattkuponger om du er student, noe som betyr 2 gratis vafler i pølsebua på toppen ved Tryvannstårnet.
 • Ved mye snø, ta turen til Rødkleiva for å kjøre pudder. Her er det mange muligheter og mye morsom kjøring. Eneste er at det ikke finnes heis, så her må du selv jobbe for skikjøringen.
 • Sjekk webkamera på Oslo Vinterpark sin nettside før avreise. Om det er tåke nede i byen kan det være sol og blå himmel på Tryvann.
 • Tar du T-banen hjem igjen, så lønner det seg å gå helt bakerst vogn. Dette siden T-banen er lengre en de fleste perrongene og åpner derfor ikke de to bakerste dørene. Dette gjør at det ofte ikke sitter mennesker i den bakerst vognen før du nesten er nede i byen.
 • På høyre side av Tårnbakken finnes det noen sykkelløyper. Disse kan være morsomme å kjøre om det er nok snø. Finnes en wallride og ulike drops i forskjellig høyde.

Løypekart over Oslo Vinterpark.

Kjøring

Det er vel ingen andre norske skianlegg som kan måle seg med åpningstidene til Oslo Vinterpark. Det å ha åpent 12 timer 5 dager i uken. Om du har mulighet ville jeg alltid dratt på ski på dagtid. Da er det færrest folk i bakken, mindre kø og bedre føre. Det skader ikke å stå på ski i dagslys og forhåpentligvis får du litt D-vitamin også. Eneste er at du kan bli spurt om å ha med et par unger i heisen av skiskolen. Som regel går dette fint og ungene blir bare gira på å sitte i heisen med andre enn skiinstruktørene. Om ungene ser at du er en parkrotte tar det ikke lange tiden før de spør, ”tar du backflip, er du pro eller hva er det beste trikset du kan”?

Det blir fort mye mennesker mellom 17.30 – 19.30 på hverdager. Akkurat i dette tidsrommet har alle klubber trening og skiskolen har undervisning. Om du har vært et par timer i bakken allerede, er det ikke dumt å ta en liten pause for å lade opp batteriene. Da anbefaler jeg å ta en pizza på Tårnstua. Da ville jeg gått for enten Tårnstuas spesial eller Wyllerløypa. Fra 19.30 – 22.00 pleier det å være veldig fint å stå på ski igjen. Det begynner å minke med mennesker og du får bakken mer og mer for deg selv. Ingen ting er bedre enn å stå på ski til stengetid, for å sette seg sliten og god på T-banen nedover mot byen.

Har du mulighet til å stå på ski i ukedagene, ville jeg ha gjort det oftere enn å stå på ski i helgen. I helgene er det så mye folk at du kommer til å bli gæren om du liker å kjøre park. Du vet aldri hvor ungene befinner seg. De står foran, oppå, bak og ved siden av alle elementer noe som skaper mange skumle situasjoner. Ikke glem heiskøen i helgene heller! Det blir ikke mye kjøring på deg om det var tanken eller målet med dagen. Du bruker nesten kortere tid om du går opp i stedet.

Student

Som student er det ikke ofte man har så mye ekstra penger å bruke på heiskort. Med mindre du har vært smart å kjøpt sesongkort. Dagskort pleier aldri å være billig, men hver fredag hos Oslo Vinterpark har de noe som heter Frozen Friday. Da får man halvpris på heiskort ved fremvisning av gyldig studentbevis. Dette gjelder for videregående, høyskole, universitet og personer i førstegangstjeneste.

NB: Dette gjelder ikke i skoleferier.

Reisen til bakken

Kollektivt:

Det finnes litt ulike måter å komme seg til Oslo Vinterpark. Du har jo klassikeren Linje 1 Frognerseteren til Voksenkollen (nest siste stasjon). Denne banen tar LANG TID om du reiser alene, tips er da å ha med en god bok så er du på Voksenkollen før du er klar over det. Som student passer det bra å lese pensum på vei opp. Da får du kombinert både ski og skole. Da slipper du å få dårlig samvittighet om du skulle droppe en forelesning for å heller stå på ski i full sol og blå himmel.  

Om du ønsker å spare mest mulig krefter til du er i bakken, bør du passe på at T-Banen koordinerer med bussen som kjører mellom Voksenkollen og Oslo Vinterpark. Denne går to ganger i timen kvart over og kvart på.

Om du skulle klare å bomme på bussen eller at T-banen er forsinket og ikke rekker bussen har du et annet alternativ enn å gå opp. Spenn på deg støvlene og skiene å følg skisporene ved T-banen mot Tryvannstua. Det er litt variert terreng før du omsider kommer frem til bunnen av Hyttliheisen.

En annen måte å komme seg til bakken på med kollektivtransport er linje 2 mot Østerås og hoppe av på Røa. Fra Røa tar du buss 41 Sørkedalen. Her kommer det litt an på når på døgnet du reiser innover Sørkedalen med tanke på hvor langt du må gå fra busstasjonen. Er klokken før 16 må du gå av på Wyllerveien og ta beina fatt siste meterne til bunnen av Wyller. Er klokken etter 16 så kjører bussen helt inn til bunnen av Wyller og slipper deg av 50 meter i fra skiheisen. Dette er luksus!

Husk å koordinerer t-bane med bussen fra Voksenkollen. Foto: Espen Thomassen

Bil

For deg som heller velger å ta bilen til bakken, prøv å samkjør slik at vi får flest mulig inn i en bil og samtidig tenker litt på miljø også. Hvor mange skikjørere klarer man egentlig å få plass til i en bil? Med bil kan du velge mellom å parkere på Tryvann eller i Wyller. Om du ønsker å kjøre bil uten å hente for mange høydemetre er tipset å parkere i Wyller. Om det er helg anbefaler jeg deg å ta kollektivt opp, med mindre du er oppe på parkeringen før åpningstid. For om ikke blir det  vanskelig å finne parkering.

Nedkjøring

Om du en ivrig skikjører som skal holde på helt til anlegget stenger, tenker jeg at du også vil sette pris på å kjøre helt ned til Midtstuen på ski. Det du gjør ved å komme deg bort til Frognerseteren og  toppen av Korketrekkeren. Da kan du cruise nedover akebakken og bli helt mørbanka i lårene av alle dumpene som finnes nedover bakken. Pass opp for alle turister med kjelker, det  kan fort oppstå skumle situasjoner. Anbefaler ikke å ta dette valget med mindre det er veldig sent. Siden det pleier å være mye mennesker som aker i Korketrekkeren.

Sosiale medier

Oslo Vinterpark har flere kontorer på sosiale medier. Her er et utvalg av kontoene de har på Instagram.

Oslo Vinterpark

Osloparken

Skipatrol Oslo Vinterpark

Bikkja i bakken  

Åpningstider:

Mandag - fredag: 10.00 – 22.00

Lørdag & søndag: 10.00 – 17.00 (Wyller 09.00)

Heiskort:

Sesongkort voksen – 2900 kr

Drop-in voksen – 430 kr

Frozen Friday – 215 kr

Drop-in Barn/Senior (7-15 år)/(67-80 år) – 340 kr

Sesongkortfordeler

 • Sesongkortet kan brukes i Drammen Skisenter
 • 1 stk Gratis dagskort i Trysil Klikk her for instruks
 • 1 stk Gratis dagskort i Hemsedal Klikk her for instruks
 • 20 % rabatt på leie av utstyr
 • 350 kr for komplett overhaling av skisålen (alpinski) på skiverkstedet i Wyller
 • 20 % rabatt på helgekurs 
 • 2 måneder gratis Viaplay Klikk her for instruks 

For mer informasjon se Oslo Vinterpark