Eikedalen Skisenter

Du kan kalle det byanlegget til Bergen. Eikedalen er hovedattraksjonen på Kvamskogen, og når det er pudder holder frikjøringen høyere kvalitet enn alle andre byanlegg!

Sist oppdatert: 15. oktober 2021 kl 12.00
Eikedalen snowboard freeride ski alpint guide fri flyt powder pudder
Sørøstvendt skisenter med en av europas lengste stolheiser betyr fine solendganger i Eikedalen. Foto: Alric Ljunghager
Lesetid: 3 minutter

Eikedalen ligger i bergensernes hytte- og turområde nummer én, Kvamskogen i Samnanger kommune. Det er et skiområde med mye terreng og gode muligheter for løssnøkjøring. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Kvamskogen får faktisk med nedbør enn Bergen! Dessverre for kommer en del av nedbøren ned som regn også om vinteren, men hver sesong byr på noen suverene pudderdager.

  

Løypekart og snøforhold

løypekart fri flyt guide eikedalen bergen kvamskogen snowboard ski
Ta med varme klær til denne stolheisturen, så får du fritt valg på linjer ned igjen.

Eikedalen består hovedsaklig av 3 heislinjer og en lang, litt treig fjellheis som åpner opp for masser av lekkert frikjøringsterreng - om den ikke er stengt pga vind!

Parken i Eikedalen er en smule ustabil, men de anstrenger seg som regel for å ha et godt tilbud - et par rails og et stort hopp kan du alltids finne.

Varmestua nederst i anlegget er trivelig og byr på litt ekstra på menyen!

Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Eikedalen skisenter.

 

Offpiste og topptur

I Eikedalen er det ikke snakk om å finne urørt snø, det er mer om å være førstemann til å kjøre der det enda finnes kjørbar løssnø i det oversiktlige terrenget.

Hovedområdet finner du ski venstre for stolheisen, og lenger ned i et område som heter Skaret. Her får du spennende, men skredutsatt terreng og mange små hopp og sidehits.

Tvillingheisen på andre siden av anlegget har også temmelig mye fint terreng, særlig i de små klippe- og skogspartiene innimellom løypene.

Eikedalen fri flyt guide
Eikedalen by night. Foto: Arild Gravdal

Terrenget vi befinner oss i her er Hardangersnaufjell med lite prominente terreng opp fra toppen. Derfor er det lite turer her, men det finnes muligheter om du vil dele plassen med langrennsfolk.

Såta, eller Iendefjell, er et populært mål som du kan gå fra litt lenger inn på Kvamskogen. P-plassen ved NAF-kiosken er et godt utgangspunkt. 

 

Fri Flyt - reportasjer

Benjamin Forthun, skiprofil og Instagram-storkar, har Eikedalen som hjemmeanlegg. Vi har et langt intervju om hans forhold til anlegget her.

Her er en liten turrapport med bilder og video fra en leser som tok turen opp i anlegget for egen maskin.

Anders Waage Nilsen har skrevet denne hyllesten til livet som Eikedalen-skikjører og risken det innebærer.

Her er en større oppsummering av de beste skiopplevelsene du kan få i og rundt Bergen by.

Her kan du lese alle våre andre saker om Eikedalen skisenter.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Undertegnede er fan av Riksvei 7 og messer gjerne om hvor mye bra skikjøring som ligger inntil. Grunnet diverse omveltninger, heter ikke veien her riksvei 7 lenger, men bil må du uansett bruke. Her finner du anlegget på google maps.

Eikedalen tilhører Bergens eget hytteområde. Herfra er det ikke langt til Vøringsfossen eller Kurt Nilsens gitarhytte, alt ettersom hva du er i humør for å se av kulturinnslag.

Det arrangeres pizza & afterski i varmestua, men ellers i og rundt her er det lite annet enn distriktsdagligvare og bensinstasjoner. 

 

Eikedalen Skisenter på Kvamskogen

eikedalen.no

56588810

Antall heiser: 8

Antall nedfarter: 13

Lengste nedfart: 2200 m

Høydeforskjell: 470 meter

Heiskort: 410 kr 

Hvor: 55 km fra Bergen, 404 km fra Oslo, 77 km fra Odda, 94 km fra Voss

Publisert 15. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 15. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen