– Det beste komplimentet jeg kan få, er at jeg er god på ski, sier Aksel Lund Svindal. Der har du kanskje en forklaring på alpinsportens største stjerne risikerte helsa på frikjøring i Sunnmørsalpene i vår. 

Født: 26. desember 1982
Klubb: Nero
Bor: Lillestrøm og Salzburg (Østerrike)
Sponsorer: Atomic, Phenix, Longines, Audi
Utmerkelser: Etter sesongen 2007 ble han tildelt Sportsjournalistenes statuett som Årets idrettsnavn i Norge og Aftenpostens Gullmedalje for årets idrettsbragd. Under Idrettsgallaen 2008 5. januar fikk han prisene «Årets mannlige Idrettsutøver 2007» og «Utøvernes pris».
Resultater: Vinner av verdenscupen sammenlagt i 2007 og verdensmester i storslalåm og utfor i VM i Åre 2007. Sølv i kombinasjon i VM i Bormio i 2005.
Sammenlagtvinner av verdenscupen i super -G i 2006 og ble nummer to sammenlagt.  og tilsammen ni seire i verdenscuprenn før starten av sesongen 2008 / 2009. 
11 NM-gull. I 2006 ble han den første som vant både utfor, super-G, storslalåm og slalåm i NM. 

Mannen som har de laveste odds for seier den alpine verdenscupen er en stor, blid og avslappet kar fra Lillestrøm. Han kommer innom Fri Flyt-kontoret etter en tidlig sommerferie i USA. Dette er før et intenst samlingsprogram i tre verdensdeler, men han virker allerede klar. 96 av de 100 kiloene fra før fallet i Beaver Creek er tilbake. Hva med psyken?