– Jeg vil så klart kjøre X Games i Oslo, og det er ingen hemmelighet. Det tror jeg alle vi vil, og både målet og planen er å kjøre der. Da må jeg selvfølgelig har resultater på plass, så det jobber jeg mot nå, sier verdenscupvinner Felix Usterud til Fri Flyt.

For noen uker etter sesongstarten i Cardrona i New Zealand er det kun Tiril Sjåstad Christiansen (Ståle Sandbech og Kjersti Buaas er tatt ut på snowboard) som er tatt ut av de norske skikjørerne til Big Air-konkurransen i Tøyenparken i Oslo. Det håper landslagsgutta å gjøre noe med.

– Et av de store målene

Onsdag ble freeski-landslaget annonsert, og der var ikke uventet både Felix Usterud og Johan Berg. Berg var nærme å miste plassen på landslaget, men leverte med kniven på strupen en fantastisk oppvisning i Cardrona, og havnet på andreplass i verdenscupåpningen i Big Air.

– Det er virkelig et av de store målene å kjøre X Games i Oslo, og jeg håper jeg klarer å kvalifisere meg dit. Jeg ligger godt i rute i år etter Cardrona, men har ikke like gode resultater i fra i fjor, sier Berg.

Felix Usterud imponerte i Park City i forrige sesong. Foto: Christopher Frankum

Boston-konkurranse kan avgjøre

En av konkurransene som kan bli avgjørende for uttaket er i en Big Air-konkurranse på Fenewy Park i Boston 12. februar- omlag en uke før X Games i Oslo. Der settes et stillas opp på Boston Red Socks hjemmearena, altså ganske tilsvarende Tøyenparken i Oslo.

– Big Air-konkurransen i Boston kommer til å bli avgjørende inn mot X Games i Oslo, mener sportssjef for freeskierne, Christopher Frankum.

– Berg viste i Cardrona at han er med i toppen av internasjonale konkurranser, og presterer under press. Hva tenker du om nivået hans?

– Han gjør ikke triple, men scorer høyt på sine varianter av doble. Med det feltet som var der kan han hevde seg høyt, og potensialet er like godt. Han er vanvittig god i lufta. Det må videreutvikles, men potensialet er på topp.

Også Aleksander Aurdal og Øystein Bråten venter på invitasjoner til konkurransen. Aurdal havnet på en respektabel syvendeplass i den drøye finalen i One Hit Wonder i forrige uke.