Vinn guidet tur til Jotunheimen Haute Route

JOTUNHEIMEN HAUTE ROUTE-KONKURRANSE: Hvis du gjør det skarpt i opptaksprøvene, kan du bli en av hele seks heldige vinnere av en guidet tur til Jotuheimen Haute Route med Stian Hagen og Markus Landrø.

Sist oppdatert 4. februar 2014 kl 15.50
PÅ TUR: Dette kan bli deg hvis du vinner konkurransen! Bildet er fra fjorårets tur langs Norges svar på legendariske Haute Route i Alpene. Foto: Christian Nerdrum
PÅ TUR: Dette kan bli deg hvis du vinner konkurransen! Bildet er fra fjorårets tur langs Norges svar på legendariske Haute Route i Alpene. Foto: Christian Nerdrum

I vinter vil det bli en ny snakkis blant toppturfolket. Det norske frikjøringsikonet Stian Hagen har tegnet opp og testet ut en Haute Route gjennom Jotunheimen. Fri Flyt var med på gjennomkjøringen forrige vinter, og  i utgave #102 kommer artikkelen på eventyret. På friflyt.no kan hele seks heldige leserne få mulighet for vinne samme turen. Som om ikke det var nok: guider på turen vil være Stian Hagen* og fjellkollega Markus Landrø*. 

Jotunheimen Haute Route begynner ved Gjendesheim og videre til Memurubu, over Besshø. Andre etappe går fra Memurubu over Surtingsui til Glitterheim. Dag tre til Glitterheim og videre til Spiterstulen. Fjerde dag over Galdhøpiggen, Tverråtind og Bukkeholstind til Leirvassbu. Femte og siste dagen går fra Leirvassbu over Storebjørn til Krossbu og Sognefjellsveien. 

– Turen vi prøver å etablere bunner i et ønske om å skape fine opplevelser for folk ved å bruke den erfaringen jeg har som skikjører og guide. Jeg ønsker å tilrettelegge for de som ikke har samme erfaring som jeg har fått gjennom min karriere i fjellet. Ikke minst er det gøy å komme tilbake til røttene mine etter så mange år. Det er i Jotunheimen jeg satte mine første skispor, sier Hagen til Fri Flyt. 

Konkurransen kommer består av fem deloppgaver som legges ut jevnlig til og med 3. mars. Råfine premier som, ski, klær, staver og reiser trekkes fra samarbeidspartnerne ved avlutning av hver konkurranse. Du vil autmatisk bli med i hovedkonkurransen om å vinne en guidet tur til Jotunheimen Haute Route når som helst, men da går du glipp av muligheten for å bli «ukes-vinner» for de delkonkurransene som har gått. Du forbedrer dinne vinnersjanser ved å delta i alle konkurransene.  

 Deloppgave 1:

  1. Hvor ligger Arc´teryx´ hovedkontor?

  2. Hvor høyt ligger hytta Jotunheimen Haute Route starter fra?

  3. Hva heter nettsiden du kan sjekke skredfaren i forskjellige områder i Norge?

 

VINNEREN ER TRUKKET: Gratulerer Tiril Toftdahl Staver. Du har vunnet 

en Arc’teryx Lorum Hoddy og en Arc’teryx Quintic 28L sekk.

Lorum Hoody

Quintic sekk

Vinneren trekkes i løpet av mars, og turen med Landrø og Hagen går 25. - 30. april. 

Guidene:

* Stian Hagen (39)er blant Norges fremste frikjørere og har de siste ti-femten årene høstet internasjonal anerkjennelse for sine skiferdigheter. Han har flere segmenter hos blant annet superprodusenten Matchstick Productions. Allerede som 20-åring kjørte han den fryktede Nordveggen fra Aiguille du Midi, senere er det blitt flere hårete i Chamonix og mye annet bratt i Alaska, Alpene og ikke minst Antarktis. I 2009 klatret og kjørte Stian Hagen fire av Alpenes mest ikoniske topper sammen med Chris Davenport. Opprinnelig er den UIMGA-utdannede fjellguiden fra Oslo, og kjørte inn grunnteknikken i Tryvann Skisenter, men de siste 16 årene har han bodd i Chamonix med sin kone Andrea Binning og deres sønn Aksel. Stian har vært med å utvikle flere ikoniske salgssuksesser som blant annet den alpine gåbindingen Marker Duke og pudderplankene Völkl Kuro. I 2008 mottok han Fri Flyt-prisen for tiårets norske skikjører. 

* Markus Landrø (43) er en sentral mann i norsk fjellkultur. Forrige vinter mottok han Den Store Fjellsportprisen i Sogndal for at han gjennom en årrekke har formidlet kunnskap om snøskred på en lettfattelig måte som veileder, forfatter og foredragsholder. Landrø har skrevet boka Skredfare gjennom Fri Flyt forlag. I syv år har han jobbet som lærer på Hallingdal folkehøgskule og vært sentral i etableringen av studeiemnet Alpin Skiferdsel ved Høgskulen i Sogn og Fjordane. De siste årene har han gjennom NVE vært en sentral pådriver og premissleverandør i oppbyggingen av skredvarslingstenesta varsom.no. Dessuten er han utdannet UIAGM mountain guide. 

Publisert 17. januar 2014 kl 16.14
Sist oppdatert 4. februar 2014 kl 15.50
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen