– Vi jenter er i mindretall i denne sporten. Da er det viktig å samles av og til. Samlinger som dette (MegaPark red.anm.) er helt klart viktig for samholdet og oppbyggingen av jentemiljøet i freeski, sier en av intiativtakerene til jentesamlingen, Kamilla Haugen.

Når MegaPark starter i Tirilpaken på Geilo 14. april i år satses det ekstra på å få flere jenter ut i parken. Det er Anne Jorunn Tysseland og Kamilla Haugen som står bak jentesamlingen, i samarbeid med Nor Freeski, og prosjektleder Brynjar Åmot tok imot ideén med mer enn åpne armer.

– Når jentene bor sammen, spiser sammen og står på ski sammen, så blir det en tydelig sosial ramme rundt opplegget. Dette er viktig i et miljø hvor det ikke er alt for mange jenter. Forhåpentligvis vil jentene få nye venninner, og få lyst til å stå enda mere på ski, sier Åmot.

– Hvilke fordeler gir det?

– Når jentene bor sammen, spiser sammen og står på ski sammen, så blir det en tydelig sosial ramme rundt opplegget. Dette er viktig i et miljø hvor det ikke er alt for mange jenter. Forhåpentligvis vil jentene få nye venninner, og få lyst til å stå enda mer på ski, sier Åmot.

For Tysseland og Haugen var det tidlig klart at de ønsket MegaPark som en ramme for et slikt arrangement.

–  Vi ønsket å bli med å lage ei kul helg på Geilo under MegaÅark, også for jenter. Megapark er et kult event og vi er gira på at flere jenter skal få muligheten til delta på arrangementet enn tidligere og at det skal være så enkelt som mulig å kunne delta! Ved å holde en jentesamling under MegaPark håper vi å rekruttere flere jenter til helgen enn antallet jenter de tidligere årene, sier initativtakerne.

Billetter kjøpes her.

Se bilder fra da Hidden Skills var på Geilo: