Det er ingen grunn til å henge med geipen hvis du ikke fikk landa den switch 900-en i vinter. Du har en hel sommer å terpe på! Enten går du for de lokale alternativene i Norge, med Folgefonna, Juvass og Stryn – gjerne i den rekkefølgen hva parkstandard angår – eller du sparer opp penger og stikker til statene, Alpene eller New Zealand. Vil du lære nye triks med andre like- sinnede shredders bør du sjekke ut en av de mange sommercampene, som du finner haugevis av både i Norge og i utlandet. I USA finner du også to camper i Tahoe og Copper i regi av Woodward, men begge disse begrenser seg til hvor mye snø arrangøren klarer å skrape sammen. 

1. Mt. Hood, USA

Annonse

Den største og beste sommerparken i USA finner du i Mt. Hood i Oregon. På det meste vil du kunne finne 28 hopp og 48 rails, så det skal ikke stå på elementene. Bli med på den kjente Windells-campen, og bli coachet av Tom Wallisch, Bobby Brown og Mike Hornbeck.

Det arrangeres camper i juni, juli og august.

2. Snowpark, New Zealand

På den andre siden av kloden kan du kjøre park fra juni til oktober. Her finner du et titalls hopp, en svær halfpipe og masse rails. Det er hit twintiplandslaget reiser for å terpe triks og gjøre seg klar for konkurransesesongen, som også starter i Snowpark med NZ Freeski Open i august. Snowpark er hjemmebanen til de ikke ukjente Wells-brødrene fra Wanaka.

3. Whistler, Canada

Du har kanskje hørt om Camp of Champions? Hvert år drar hundrevis av ski- og brettkjørere til skigiganten i British Columbia for å lære triks av proffene. Parken her hevdes å være en av verdens største, og holder høy standard og variasjon. I tillegg til en pipe, haugevis av hopp og rails, har de også bigairbag.

4. Folgefonna, Norge

Legendariske Folgefonna i Hardanger har oppfostret mange norske ski- og brettalenter gjennom tidene. Parkbyggeren Emil Fossheim har satt sitt preg på det som går for å være Norges beste park om sommeren. I år arrangeres det både What!-camp og Folgefonna Snowboard & Ski-camp, men du er hjertelig velkommen til å lande triksa dine i sløsjen, helt på egenhånd, også.

5. Val Senales, Italia

Langrennsløperne har vært her i årevis, men nå har også parktilbudet på den italienske bréen tatt seg opp betraktelig. Innerst i Senales-dalen i Sør-Tirol finner du Val Senales, der du blir frakta til isbréen med en svær gondol. Skal du kjøre italiensk park i sommer må du regne med å sette klokka på kjempetidlig, parken stenger nemlig i 1-tida, men til gjengjeld går heisene fra klokka 8 på morran.

6. Hintertux, Østerrike

Ikke ukjente «Tux» er åpent for shreddere på brett og ski hele året. Det er her den europeiske twintipeliten samles på høsten for å smugkikke på hverandre og sammenligne nye triks og grabvarianter. Betterpark Hintertux er åpen fra april til desember, kun avbrutt med en pause i august. Tre hopplinjer, to raillinjer og en halfpipe.

7. Dachstein, Østerrike

Litt mindre kjent enn Hintertux, men mange vil kanskje si at den holder bedre standard på shapingen av parken. I Dachstein finner du store hopp i linje, i tillegg til mindre hopp og rails. Effektiv heiskjøring gjør at du får flere runder i parken her enn i Hitertux.

8. Saas-Fee, Sveits

I den bilfrie lille landsbyen Saas-Fee har mang en jibbekanon tilbrakt somre og høst for å kjøre ski. Saas-Fee er mest kjent for sin halfipipe, hvor mange europeere trener på nye triks hele sommeren. I tillegg finner du en svær hopplinje med to hopp, fire mindre hopp i linje og et knippe rails.

9. Les Deux Alps, Frankrike

2 Alpes Snowpark heter parken i franske Les Deux Alps, og har som regel hele som- meren fullbooka av camper og treningsleire, for alt fra parkshreddere til skicrossere. To stolheiser tar deg til topps og gir deg tilgang til et kobbel av hopp og rails – i tillegg til to halpiper.

10. Juvass, Norge

Parken under piggen er Norges høyeste– men må se seg slått av Folgefonna. Etter at Galdhøpiggen Sommerskisenter, som har vært et yndig reisemål for tusenvis av racing- folk i mange herrens år, starta parksatsing i 2008 har antallet sæggebukser og dobbelcorks skutt i været. Nå er det ikke lenger bare de raske dressene fra japanske klesprodusenter som dominerer i heiskøa. I år er det igjen klart for Quiksilvercamp på Juvass som går av hektene i juni.

Artikkelen er hentet fra Fri Flyts utgave nummer 97.