Vi har testet ullundertøy fra Icebreaker

LANGTIDSTEST: Icebreakers eksklusive ullundertøy har fått kjørt seg på både topptur og i norske og sveitsiske skiheiser i vinter. Og i undertegnedes vaskemaskin.

Sist oppdatert 11. juni 2013 kl 14.51
VARM: Icebreakers Bodyfit 260-serie blir nesten i varmeste laget for hektiske utendørsaktiviteter i Vinter-Norge. Foto: Tore Meirik
VARM: Icebreakers Bodyfit 260-serie blir nesten i varmeste laget for hektiske utendørsaktiviteter i Vinter-Norge. Foto: Tore Meirik

Vi har prøvd to forskjellige sett ullundertøy av Bodyfit-serien til Icebreaker i vinter, i to forskjellige tykkelser; 200 og 260. Begge er laget i 100 % merinoull fra kiwisauer, men den ene er altså hakket tykkere enn den andre. Dette skal være superundertøy fra øverste hylle, og prisene er deretter. 

260-serien er nesten i varmeste laget, i hvert fall for en fyr som meg, som har solid padding fra naturens side, og sjelden fryser. Dette er superundertøy som helt klart funker best på kalde dager i skiheisen, hvor aktivitetsnivået ikke er kjempehøyt (som på vei opp under en topptur), og hvor det er variasjon mellom stillstand (i heisen) og kjøring. Heldigvis fungerer merinoulla i klærne sinnsykt bra, så selv om 260-serien er i varmeste laget, er de fortsatt behagelige, og selv etter mange dager på tur er lukta, om ikke god, så i hvert fall til å leve med i trange rom. Glidelåsen i halsen på den varme genseren kom godt med.

200-serien derimot må sies å være perfekt for en fyr som meg. Denne ulla er litt tynnere, og fungerer strålende både på topptur (uten å bytte trøye på toppen) og i heisen. Ulla gjør en fantastisk jobb med å regulere temperaturen og holde kroppen tørr. Man er selvsagt ikke knusktørr etter tre timer i motbakke, men kald var jeg aldri med disse klærne på, verken i 20 minusgrader eller fem plussgrader. Testgenseren hadde rund hals uten glidelås, noe som funka utmerket.

Begge settene ble testa på både heiskjøring og toppturer i vinter, og vasket en rekke ganger, uten å vise særlige tegn til slitasje. Vi fikk ikke tilsendt 3/4-versjonen av buksa til test, men den vil naturlig nok være best egna med skistøvler på beina. 

Konklusjon: Icebreakers merino ullundertøy er noe av det beste du får, til en nokså solid pris. Spar gjerne noen kroner på å kjøpe 200-serien, som etter undertegnedes syn er mer enn varm nok for skikjøring i både heis og på topptur i norske vintre. 

Priser:

  • Icebreaker Bodyfit 260 genser m. høy hals og glidelås: 1000 kroner

  • Icebreaker Bodyfit 260 stillongs: 800 kroner

  • Icebreaker Bodyfit 200 genser med rund hals: 800 kroner

  • Icebreaker Bodyfit 200 stillongs: 700 kroner

Mer info finner du her!

Publisert 11. juni 2013 kl 14.51
Sist oppdatert 11. juni 2013 kl 14.51
annonse
Relaterte artikler
annonse
to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

mann på skitur
Test av Mammut Eiger Free Pro HS Hood skijakke

Når en jakke får forventningspress

skibindinger
Test av ATK Raider 13 EVO

Test: ATK Raider 13 EVO

Tropical Vibes Hemsedal etd.
Test av Tropical Vibes Hemsedal etd goggles

Latterlig enkelt å skifte linse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen