Vant RFC med brukket hånd

Sébastien Varlet brakk hånden midtveis i runnet, men fullførte og kjørte inn til seier i årets RFC.

Sist oppdatert 23. april 2016 kl 22.02
VANT: Sébastien Varlet  vant RFC 2016 i ski herre. Foto: Andreas Kalvik Anderson
VANT: Sébastien Varlet vant RFC 2016 i ski herre. Foto: Andreas Kalvik Anderson

Ingen av de norske havnet på pallen i noen av klassene under årets RFC. Simon Johan Rød ble beste norske med 4. plass i ski herre, en plass foran Øystein Aasheim. Rød endte til slutt på 164,7 poeng - 0,6 poeng bak Oscar Mandin på tredjeplass.

Les mer om dagen her: – Måtte gå all in

Sébastien Varlet kjørte Vole-klippen, og var den som landet den best. I landingen var han nedi med hånden og mistet staven. Han satte en stor høyresving etter landingen og satte en stor dropp til. Seinere ble det klart at Varlet hadde brukket hånda i landingen på Vole-klippen. Han kjørte altså med brudd i den siste delen av facen.

I kvinneklassen var det til slutt Juliette Willman fra Frankrike som vant. Hun gikk stort Jarlsfossen og kjørte med driv hele veien. Det holdt til førsteplass. Norske Linn Cecilie Mæhlum ble beste norske på 6. plass.

For snowboard herrer var det svenske Adam Björk som vant etter en stor dropp ut Jarlsfossen (isen i midten av Førsterenna) uten nøling.

Vinner i snowboard dame ble Manuela Mandl fra Østerrike. Hun ledet etter dag 1, og kjørte en teknisk linje forbi Jarlsfossen midt i Førsterenna