Fred Inge Guttormsen har brukt sesongen sin effektivt og filmet mye, men kanskje ikke helt forventet er det en god del urban. Burde ikke skikjørere så langt nord fokusere på store fjell og bratte renner? Vi slo av en prat med "Shred Inge"

 Hvem er Fred Inge Guttormsen?

Annonse

­– 24 år gammel, fra Lakselvbukt en liten time sør for Tromsø. Jeg ble ferdig med bachelor i idrett nå og driver ellers med ski og skating.

– Hva er det som gjør at du kjører park og filmer urban?

– Tja, liker å teste alle former for skikjøring, har lenge vært 50/50 park og pudder. I år var vi en liten gjeng som var gira på urban, og sida vi har studert i Tromsø finnes flere spots der. I tillegg var det skikkelig dårlig snø i nord, gikk vel nesten 60 dager uten noe nedbør, når snøen først kom ble det så sjukt høy skredfare. Dermed konkluderte vi rett og slett med at det var tryggere å kjøre urban, mindre eksponering og mer lek.

– Hvor er det du kjører til vanlig?

– Kjører stort sett i Tromsø Alpinsenter, opp gjennom tidene har det vært et veldig varierende park-tilbud men i år har de ansatt folk til å passe på at det er en kontinuerlig park som har vært bra. Det er dog ikke der jeg har lært triksene, der er i hagen hjemme i Lakselvbukt.

– Hvordan er parkmiljøet der du bor?

– Vi var en 4-5 kompiser da jeg vokste opp, men nå er det nok bare jeg igjen, de andre kjører mest løssnø og i fjellet. Det er ikke så stort i Tromsø heller, men etter at parken kom har det begynt å ta seg opp. Nå er vi nok rundt 20 stykker som kjører mye ski der men det vil nok bli mye større siden alpinsenteret vil videreutvikle parken. Den nærmeste skikkelige parken er Levi i Finland, men det er fortsatt 6 timer unna. 

– Hvor bygde dere Quarterpipen i slutten av editen?

– Den bygde vi i toppen av fjellheisen i Tromsdalen, det er ganske mye fet frikjøring derifra men det er mer en turistheis enn skiheis. Tror det koster 150 per tur.

– Er dere en gjeng som filmer og kjører mye ski sammen?

– I hovedsak er vi tre stykker; meg, Håvard Sundby på brett og Jannis Zulis som har filmet sammen. Shotsene fra roadgappen og over taket er det foreldre og søsken som har filmet.