– Jeg ødela telefonen min sist lørdag, så det passet veldig bra å vinne en ny i kveld, sier Geir.

Han passa på å like Fri Flyt Film Tour på Facebook mens Field Productions´ jubileumsfilm rulla over lerretet på Samfundet, og dermed ble han en av tre som ble trykket ut fr å konkurrere om mobiltelefon på scenen. De to andre var jenter, og konkurransen handla om å styrte en halvliter øl raskest.

Annonse

– Jeg ble litt letta da jeg så jeg skulle konkurrere mot to jenter, men jeg ble nervøs også, for det ville vært så mye verre og tapt, sier Storesund, som er ingeniørstudent fra Haugesund.

– Ville det vært flaut å tape mot jentene?

– Ja, kanskje litt…

– Hva syns du om filmene?

– De var veldig bra! Jeg likte best slutten på den siste filmen da Cody Townsend kjørte gjennom den trange renna, det var høydepunktet.

TAR SEIEREN: Geir Storesund var best til å drikke øl fort av de tre som konkurrerte om en råflott mobiltelefon på Studentersamfundet i Trondheim. Nå gleder han seg til vinter og snø. Foto: Tore Meirik

Som vanlig var Samfundet i Trondheim smekkfullt av skikåte trøndere og utenbygds studenter, og jubelen sto i taket så å si hver gang noen hoppa eller kjørte pudder på lerretet. Og det er jo ikke så sjelden når filmene er Field Productions´ jubileumsfilm og Matchsticks toårs-prosjekt.

Men det var enda en kar som høsta applaus, og det var Eirik Finseth, som kunne avsløre at han er med på to nye år foran kameraet til Field, som starter arbeidet med oppfølgeren til kinosuksessen Supervention i høst.

POPULÆR I TRØNDELAG: Eirik Finseth ble intervjua av Vegard Breie på scenen, og trønderpublikummet likte det de fikk høre. Foto: Torbjørn Buvarp

Fri Flyt Film Tour fortsetter på Lillehammer i kveld, og disse stoppene gjenstår på turneen:

  • 15.oktober - Stift i Lillehammer 20:00 (18 år)
  • 17.oktober - Ålesund – Møre Arena/ Skibaluba 20:30 (fri alder) ** 
  • 18. oktober - Molde – Studenthuset Valhall - 20:00
  • 25.oktober - Voss - Field Productions + Level 1`s Less 15:00. Fri alder og gratis inngang!
  • 25. oktober - Voss - Voss kulturhus 19:30 (fri alder)

SCENEVANT: Vegard Breie er vanligvis bak kamera, men de siste dagene har han vært sjarmør og speaker på Fri Flyt Film Tour. Her står han på samme scene som Johnny Rotten og Sex Pistols sto på 21. juli 1977. Foto: Tore Meirik