Laget blir et samarbeid mellom Oppdal Jibbeklubb, Trondheim Freestyle Klubb og Rødde Folkehøgskole, og håper å få til sin første samling i starten av desember. 

- Vi er i innledende samtaler med sponsorene våre nå, men vi håper på en oppstart i løpet av november. Da vil det bli sendt ut invitasjon til klubbene, som hovedsaklig selv plukker ut to-tre kjørere. Vi kommer kun til å ta med organiserte kjørere, forklarer en av initiativtakerne Eimund Staverløkk. 

Ildsjelen i jibbemiljøet, og treneren på Rødde Folkehøgskole, forklarer at laget vil bestå av en 9-12 kjørere, og at det i første omgang blir samlinger på vinterstid. 

- De har en fordel 

Siden i vår har det vært klart at at Heming og Bærum Skiklubb kom til å starte et eget regionslag for Østlandet, og laget hadde sin første barmarkstrening denne uka. Med treningsfasilitetene og kapitalen som finnes i de to østlandsklubbene, legger ikke Staverløkk skjul på at de har en fordel. 

- Det er ingen hemmelighet at vi ikke kan matche det tilbudet de har der nede, og det er jo en fordel at de også kan ha løpende kontakt med Olympiatoppen i større grad enn vi kan. Likevel tror vi at vi kan tilby et godt treningsopplegg til kjørerne i vår region, sier han. 

Første steg mot et landslag

Jibbetreneren tror det er viktig å begynne på bunnen, og at et regionslag vil være første steg mot et fremtidig landslag. Han mener det er veldig positivt at mange av de beste kjørerne viser stor interesse. 

- Jeg ble veldig positivt overrasket over at for eksempel PK Hunder er med på laget, så det er storveis at de tenner på ideen. Det betyr mye for de yngre å se at det er kult å være på et sånt lag, og forstå at det kan være veien til en eventuell landslagsplass, sier han. 

- Nå har jo regionslaget på Østlandet fått med seg både Klaus Finne og Gaute Silseth, og noen mener dette laget med tiden vil bli landslaget. Hva tror du?

- Det er vanskelig å si, men jeg tror den fremtidige landslagstreneren vil plukke ut et rettferdig landslag, basert på resultater og ferdighter.