Jon Olsson Invitational (JOI) 2014 er i full gang igjen i Åre og torsdag kveld ble andre treningsrunde gjennomført. Mye tyder på at det kreves en trippel for å dra hjem seieren i år også, fordi både Robby Franco, Joss Christensen, og Alex Bellemare satte hver sin i går kveld. Bellemare gjorde en svær forward trippelcork 1620 og er kanskje den som stiller sterkest blant kjørerne så langt.

Annonse

DEBUTANT: Lars Oftedal Bjørum er på plass i Åre og Jon Olsson Invitational for første gang. Foto: Adreas Løve Storm Fausko

Nordmennene Aleksander Aurdal, PK Hunder, Espen Bergh, Lars Bjørum og Johan Berg kjører JOI i år og de kjørte alle dobbelflips under treninga i går. Om vi får se noen triple fra de norske gutta gjenstår å se.

Fri Flyt tok en prat med JOI-debutant Johan Berg om de siste dagers treninger og vinnersjansene på lørdag.

– Hvordan har treningene vært så langt?

– Det har vært sykt fett. Veldig mye bedre hopp i dag enn i går og det er ganske kult å være her. Det ble en del triple i dag og det viser jo at det er et veldig bra hopp. Helt klart det største og beste hoppet jeg noensinne har kjørt på.

– Hva har du kjørt i dag?

– Kun kjørt noen forward triks i dag. Noen doble tolvere, men det er ikke det jeg har tenkt til å gjøre. Må hitte det switch og det har jeg ikke fått gjort ennå.

– I morgen er det kvalik. Hva skal til for å nå finalen tror du?

– Jeg tror nok nesten jeg må gjøre noe nytt for å nå finalen. Har lyst til å gjøre noe nytt ihvertfall, men vet ikke helt hva ennå.

– Hva tror du om vinnersjansene dine?

– Jeg har ingen forhåpninger egentlig. Bare ha det fett og som sagt lære meg noe nytt så får vi bare se.

SUPERSTJERNER: En drøss høyt profilerte kjørere på vei topp under treningen torsdag kveld. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

I morgen skal det kjøres kvalikk hvor resutatene derifra utgjør en seedingliste i forhold til hvem som skal møte hvem i en head-to-head finale på lørdag. De 4 beste derifra går videre til en superfinale hvor det blir kåret en vinner etter best av tre runs. Flere bilder fra treninga torsdag kveld finner du i galleriet.

Fri Flyt kommer med mer!