Skal du ta steget videre fra backflips på trampoline i hagen og ta steget videre mot mer skispesifikke triks, så er det noen knep det kan være greit å gjøre på veien mot misty og cork –som igjen legger grunnlaget for mer avanserte triks.

Misty 540:

Felix Usterud viser hvordan du gjør og øver på Misty 540 til venstre.

Misty roll: Start med høyre hand opp i lufta, og kast hånda foran kroppen mot venstre kne/ ankel. Øv på denne bevegelsen noen ganger, slik at du får stålkontroll på den.

Deretter gjør du same bevegelse mens du gjør et lite hopp på trampoline. La skuldre og kropp følge bevegelsen, og se over venstre skulder. Nå vil du lande på ryggen i 90 graders vinkel. forhold til utgangspunktet. Fullfør rotasjonen og land på føttene, i motsatt retning av utgangspunktet.

Jobb med denne bevegelsen helt til du føler deg komfortabel med rotasjonen. 

Misty 540: Når du mestrer det vi kaller Misty roll, er du klar for å gjøre mistyflip uten å lande på ryggen. For å gjøre en misty i lufta gjør du akkurat det samme som under misty roll –men: Sats mer og hopp høyere, og gi trikset mer energi og kraft idet du kaster hånda ned mot kne/ ankel.

Husk å la skuldrene og kroppen din følge rotasjonen, og se over venstre skulder. Slipp deg løs og ha det moro med trikset! 

Cork 720:

Felix Usterud viser hvordan du øver på –og gjennomfører- cork 720 mot venstre.

Cork 720 roll: Det du lærte om misty roll bruker du som utgangspunkt for å jobbe med cork 7-roll. Alt du trenger å gjøre er legge til en 180 i starten av misty roll´en. Du starter altså på trampolina med blikket mot motsatt side enn da du gjorde misty roll, og gjør 180 før du gjør en misty roll, og dermed gjør du cork 7 roll. Øv på dette til du føler deg komfortabel med øvelsen.

Cork 720: Når du mestrer cork 7 roll er tiden inne for å fjerne delen i midten, og lande på beina. Husk og tenkt på cork 7 som en 180 til misty 5. Legg til ekstra kraft og høyde i hoppet, og trikset sitter.

LES OGSÅ: Treningstips for parkkjøreren 1:4

LES OGSÅ: Treningstips for parkkjøreren 2:4