Det skal ikke mange år på ski før en har noe å se tilbake til, noe en savner. En i Myrkdalen kan savnet et hopp fra noen år tilbake, railen som ble ødelagt av en trakkemaskin i Oppdal i 2007 var muligens din favoritt. Første gang du var på en stor premiærefest og første gangen du tok heis med et idol. Slike småting får en stor verdi, enkelt og greit.

Ukens liste er en oppramsing av små ting som dukker opp fra hukommelsen, fra elementer i skiverden, og i skinorge.
 

Annonse

Hvalen i Hemsedal, underlig hopp som bare tidvis var bra, men det var likevel et klassisk element i norsk sammenheng. Den var i knallform uken før påsken 2007.

Den tiden da folk trodde rockerski var en dårlig spøk, og følelsen av å være “tidlig ute” med å teste denne fantastiske nyvinningen. (Det finnes forresten 3000 år gamle norske ski med rocker.)

Høye flatrails. Så en tendens til en sånn i Tryvann i vinter, men ingenting er som de gamle høye flatrailsene som stod i noen parker. Hafjell hadde en skikkelig høy en, og det ble satt opp en på Stryn i noen år også. Jeg savner de rett og slett, mye morsommere enn canon-rails.

Første gang jeg så TeddyBearCrisis og følge med på alt som skjedde i skiverden på den tiden.

Helly Hansen - vet ikke hvorfor, og det var aldri blant de kuleste, men det var likevel kult at den litt trauste regntøyprodusenten Helly hadde en internasjonal linje med proffe ski og snowboardutøvere på teamet. PK Hunder ble etterhvert en del av dette teamet, og hans gjennombrudd var også utrolig fett å følge med på. Gla' karn fra Øyer som plutselig satte standarden.

Vincent Dorion, den oppnåelige skiproffen. Han som kjørte bra, men ikke helt ut av tankeboksen bra, en som du kunne relatere deg til. Han kjørte jo på store hopp og gjorde fine 900, men mesteparten var 360, 540 og 720, og det var en ro over det. Jeg kjøpte uansett promodellen hans! (Husker kanskje feil, men kjørte ikke Vincent for nevnte Helly Hansen?)

Parken i Hovden på Oppdal. En underlig ting, et henghopp, en “snøpølse”, en halfpipe, to hopp, en corner og to rails. På en vanlig dag ganske så kjedelig, men på en god dag var dette en gull! Den ble vel lagt ned i 2006. Ovenfor har vi Erik Naess fra Vangslia, siden bilder fra Hovden parken ikke er det mest tilgjengelige. Naess, Disch, Finseth og resten av Oppdalsmafian dominerte hardt mellom hoppene i bratte Hovden!

360: Den lever jo i høyeste velgående fremdeles, men før var det nok! Tok du en stor 360 var du jo konge. Husker at Vemund Stigen drev å klinket til på Frøysehoppet gang på gang, på ski altså. Heming Hage og Ståle Lien gjorde jo knallfine 900 på brett, men de drev jo med noe helt annet. Nei, en 360 på storhoppet imponerte folk.

Tom Wallisch: Han lever også i høyeste velgående. Det jeg savner er det året han slo gjennom. Den gangen han lærte noen hundretusen hva som faktisk var mulig, og de ivrigste begynte også å gå gjennom 4bi9 sine edits på nett. Var som om hele skiverdenen kantret og alle måtte prøvde å komme seg opp av vannet.

(Foto: Lars-Kristian Haugen)

Folven: Campingplassen hadde en av sine storhetstider for noen år tilbake. Og det var kjempemorsomt! 1200 skiidioter på en campingplass gjør underverker, på godt og vondt. Klassisk kombinasjon av ski, snowboard, skate, grilling, rølp og Folven bar!