Det er mye skriving om skifilmer rundtomkring, av flere grunner. Mange blir inspirert av det, også utøverene selv.Det er mye som kan sies om ulike skifilmer, noe har blitt sagt, mer kommernok snart. Men akkurat her er det ikke behov for å si stort mer.

Noen filmer er dårlige, men det betyr ikke at det ikke finnes det mye bra i de likevel, det er tross alt sånn at de som havner fremfor kamera er der av en grunn. De er over snittet flinke på ski!

Annonse

Så denne ukes, langt fra objektive liste, dreier seg rett og slett om “Topp 10” inspirerende filmsegmenter.
- Segmentene er også i lys av at de har inspirert mange, bidratt med noe nytt, flyttet grenser og folk sitt syn på hva som er mulig.

Segmentene:

10. Henrik Harlaut, Education of Style: Listen sitt ferskeste segment fra listens dårligste film, men kjøringen er helt utrolig! Og at Henrik og B-dog inspirerer er utvilsomt!

9. Tom Wallisch, RealTime: Tom var den nykommeren alle snakket om, og han kunne leve opp til hypen! 

8. Anthony Boronowski, Ready Fire Aim: Kjørte annerledes, spant begge veier men en litt mer rocka og uanstrengt attitude. (OBS: Dette er hentet fra UP1, og litt mindre gjennomført enn segmentet.)

7. Jon Olsson, Propaganda og året etterpå i Happy Days: Jon Olsson var ung og gæern, og veldig dyktig!

6. TJ Schiller, 7 sunny days: Det var før GoPro og nose-butters ble vanlig var dette en smell i tryne. TJ var på toppen av kariæren og leverte varene så til de grader! Fremdeles noen av tidenes beste sw 9ere.

5. Tanner Hall, 1242 og Skimovie 3 “The Frontline”: Tanner kjørte knallbra, og jobbet hardt for å ha “sin egen stil” (dvs. omtrent den som Marc Frank Montoya hadde.) Mange har sikkert sett segmentet i 1242, så her er segmentet fra Skimovie 3 “the Frontline” i stedet.

4. Eric Pollard/Pep Fujas, Idea: Her flyttet de mange grenser, og tilgangen til de nye rockerskiene kombinert med et år til det ene filmprosjektet resulterte i mye mer enn debatt om staver vs. “no-poles”.

3. Dave Chrigton, Forward/Ready Fire Aim: Dave var ikke den som var mest kjent, men han påvirket så godt som alle utøverene, viste skiverden hva som var mulig, og hevet standarden betraktlig.

2. Corey Vanular, Long Story Short: Et rasende kort segment som sprengte skalaen.

1. Pep Fujas, 1242: Hva er en stor 720? Går den ann å lande skikkelige triks bra i løssnø? Høyre og venstre? Dette er Pep sitt beste segment, da er mer informasjon er overflødig.