– Vi var akkurat ferdig med det første skredet og pakket sammen da vi fikk nok et skred, sier driftsleder for alpinanlegget i Val d'Isère til Franceinfo.

Det første skredet ble utløst av tre franske skikjørere som jobber i området rundt 10:30 på formiddagen. Ifølge Wepowder.com brukte alle tre skredsøkere, noe som gjorde at de ble raskt funnet av redningsmannskapet. To av kjørerne ble lettere skadd, mens den siste ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Annonse

Kort tid etter skjedde det igjen. Denne gangen i en lukket løype i det populære skisenteret i Frankrike. Skredet, som ble utløst av en gruppe på fire Europeiske skikjørere, krevde ett menneskeliv, en spansk 37-åringen. Ingen i gruppa brukte skredsøkere, noe som gjorde redningsarbeidet krevende, opplyser Wepowder.

Omtrent samtidig, altså sent på formiddagen tirsdag, omkom også en tsjekkisk sesongarbeider i 30-årene i Les Sybelles. Sammen med kollega drev han frikjøring utenfor løypene i Saint-Colomban-des-Villards. Til tross for at han brukte en skredsøker kom redningen for sent.

Alpene har vært preget av svært lite snø denne vinteren, og flere av skiområdene har en dårlig snøbase. Skredfaren i området er nå tre.