– Vi fikk besøk av verdensstjernen Emelie Forsberg, som brukte konkurransene som oppladning til EM. Hun begynte konkurransehelgen med å smadre løyperekorden på vertikalkonkurransen fra bunn til toppen av skisenteret på Narvikfjellet. Ny løyperekord ble det også i herreklassen – og totalt – der Vegard Øie til dels jogget på ski opp de 880 bratte høydemetrene, forteller arrangør Micke af Ekenstam.

Forsberg brukte 37 minutter opp, og Øie 33.14, og det er altså de nye løyperekordene i vertikalkonkurransen i Narvik

– Søndagens individuelle konkurranse på cirka 1 800 høydemeter forløp i solskinn, men med hard vind, som ga ekstra krydder til arrangementet. Etter lang nedbør-tørke i Nord-Norge var det harde og varierte forhold i fjellet, noe som blant annet medførte skibrudd for tre av de raskeste deltakerne. Noen vil nok si at den krevende nedkjøringen i den bratte offpistklassikeren Mørkholla var høydepunktet under konkurransen, det var i alle fall spektakulært for deltakerne som skulle droppe ned i det 45 grader bratte og harde topphenget, sier af Ekenstam.

SPENSTIG KJØRING: Narvik Rando har noen av norgescupens friskeste utforkjøringer. Tre par ski knakk i løpet av helgen. Foto: Ketil Janson

Emelie Forsberg imponerte nok en gang stort og gikk inn som nummer to totalt, kun slått med litt over fem minutter av Eirik Haugsnes, som vant herreklassen.

Narvik Rando var en del av norgescupen i randonee, og neste konkurranse i cupen er i Kårvatn fra 2. til 4. mars.

PS! Det ble ei stor idrettshelg i Narvik denne helgen; Ikke bare ble det satt to løyperekorder under Narvik rando, men byens ishockeylag klarte å sikre seg plass i kvalifiseringen seg for spill i norsk ishockeys øverste divisjon!