Merke: Sweet Protection

Dermed har Norges ubestridte alpinener fått hjelmavtale med et selskap som står utenfor skipoolen til det norske alpoinlandslaget. Tidligere har Lund Svindal kjørt med hjelm fra Dainese. Svindal blir en del av teamet til Sweet Protection, og skal bidra i produktutvikling, blant annet av nyvinningen Rooster Corsa, en racinghjelm laget ved hjelp av Formel 1-teknologi.

Debuterer til helga

– Det er lett å velge kortreist hjelm når det mange mener er verdens beste hjelmer designes og utvikles hos Sweet Protection her hjemme i Norge, sier Aksel i en pressemelding fra sin nye hjelmleverandør. 
Neste helg gjør racinghjelmen Rooster Corsa sin alpine verdenscupdebut når Aksel Lund Svindal stiller til start i Sölden i Østerrike.

– Å stå på ski med Rooster Corsa oppleves veldig naturlig. Vekten og volumet er lavt og passformen suveren. I tillegg hører en godt alt som skjer rundt en og det gir en helt annen følelse med elementene, sier han.

Råflotte saker

Den spesielle hjelmen koster nesten 10 000 kroner, og hjelmen håndlages i Italia i en prosess som tar ni timer. I hjelmen brukes for første gang Sweet Protections egen og nyutviklede skallteknologi «Auto Claved Carbon Fiber Hybrid Shell». Skallet bakes til perfeksjon i en autoklave, en teknikk som også brukes ved konstruksjon av Formel 1-biler.

– Galskap

– Å utvikle hjelmen Rooster Corsa er egentlig galskap. Vi ønsket å legge alt vi har lært om hjelmer siden vi startet i ett enkelt produkt og har ikke tatt hensyn til kostnadene i dette prosjektet. Vi er veldig glad for at Aksel har valgt oss, og vi ser frem til det videre samarbeidet. Aksel er en skikjører som i tillegg til å prestere stort i konkurranser også bruker tid utenfor løypene. Han sprer sann skiglede og det er veldig inspirerende for oss, sier Sweets sjefsdesigner (og en av selskapets gründere) Ståle Møller.