21-åringen fra Oppdal ble invitert med slopestyle-kretslaget i Sør-Trøndelag på tur til NC i Drammen, og «Svorkis» tok rollen som inspirator og forbilde på alvor. Han vant foran landslagskjører og fjorårets juniorverdensmester Felix Usterud, og Christian Nummedal, med dette runnet: 

  • Blindside switchup på dobbelkinkrailen
  • Blindside 450 tailgrab ut kanonboksen
  • Switch på mini-kanonrør til flate til 270 pretzel 270 på downrailen
  • Høyre 720 reverse tail
  • Venstre dobbelcork 1260 nosemute
Annonse

Steppa opp

– Jeg er veldig fornøyd med grabben på sistehoppet, følte jeg klarte å holde den lenge og markere grabben tydelig. Det var nok avgjørende for seieren. Jeg landa et greit førsterun, og da kunne jeg senke skuldrene og steppe opp i run nummer to, som ble best, sier Svorkmo.

LES OGSÅ: Slopestylesuksess i Drammen

Finalen i Drammen ble avlyst på grunn av dårlig vær, så resultatene fra kvalikrunden viste seg å bli endelige.

– Hva syns du om løypa?

– Jeg var skeptisk da jeg kom dit, men etter å ha kjørt noen turer fant jeg fort ut at den var både leken, morsom og velbygd.

Satser på norgescupen

Nå satser Vebjørn Svorkmo på årets norgescup, og håper bonuspremien i form av plass på samling med slopestylelandslaget til høsten kan bære frukter. Selv om dette var hans første konkurranse på to år, etter en sommer og høst med lite skikjøring

– Seieren ga skikkelig mersmak, så jeg er langt fra ferdig! Jeg må gå på skole og jobbe litt også, men jeg fikk jo bekrefta at jeg henger med i toppen, og sannsynligvis kan gjøre det ok også internasjonalt, sier han.

Komplette resultater fra Drammen finner du her!

Amputert sesongoppkjøring

Svorkmo hadde knapt nok gjort dobbelflips på et år da han stilte til start i Drammen, etter null skikjøring i sommer og sesongavslutning sist påske, etter en vinter uten store nok hopp i parken hjemme i Oppdal. 

LES OGSÅ: Lover park-bedring i Oppdal

LES OGSÅ: Vebjørns park

– Jeg har drevet mest med skole og jobb i høst, og hoppa på små hopp hjemme. Men vi fikk opp en bra park like før avreise, så noe ordentlig hopping fikk jeg gjort. På søndag var vi på Hafjell, og der gikk jeg jobba bra med switch høyrerotasjoner, som har vært min store svakhet lenge, så nå føler jeg absolutt at et ordentlig slopestylerun i ei løype med flere enn to hopp, er innen rekkevidde, sier han.