– 8. juli gikk skituren til det jeg kaller «Møyenes gjemmested», sammen med Ragnhild Beate Mikkelsen. Dette området er det få som har satt sin fot på, og tvilsomt noen med ski. Utsikten er nesten like utrolig som fra Toppen av Møysalen. Man ser riktignok ikke Lofoten, men får mer følelse av å være midt i de store fjellsidene. Trolig var det her Trolljentene i sagnet dro til for å være i fred, forteller Christian Dramsdahl, som har vært mye i området, og blant annet besteget Møysalen, Møyene og Møysalens østside både sommer og vinter.

Gode snøforhold

Denne våren lå det mye snø i fjellene, spesielt på nord- og østsidene. Ved å dra helt inn Øksfjorden til Vestpollen for deretter å oppsøke snø, var det mulig å gå på ski fra omtrent 80 til ca 1140 meter over havet.

– Snøen var litt preget av å vært herjet med i skred sist vinter, og en del steinsprang lå på overflaten. Men utenom det var det stort sett god snø som var hard under med styresnø på toppen. Over 1100 moh fant vi noen steder tykk is under snøen, forteller Christian.

Lite besøkt område

Møysalen er Hinnøyas høyeste fjell med sine 1262 moh. Østsiden er ikke mye besøkt, mye fordi området har mye bratte sider kombinert med stor snøskredaktivitet om vinteren.

– Siden Vestpollen ligger godt beskyttet  og midnattssolen spilte opp til fest ble skituren selvsagt toppet med rolig cruising på vannski tilbake i flatt hav, forteller Christian.

Se galleriet under filmen for masse bilder!

Se film fra turen: