– Jeg ble skikkelig gira. Man skjønner jo hva man har i vente, traileren var kul, sier Linn Cecilie Mæhlum.

Hun og Anja Alme Gardli er de første storfjellsjentene som kjører foran kameraene til Field Productions, og begge to har fått noen fine sekunder i traileren som kom onsdag denne uka.

Annonse

Første gang

– Dette er jo første gang for oss, så jeg må innrømme at forventningene ikke er så høye. Men Filip, Even og resten av gutta i Field får jo alt til å se så fett ut, sier Linn Cecilie.

De to jentene har vært på flere turer for å spille inn scener til Supervention 2, både i Romsdalen, Hurrungane og Øksendalen på Nordmøre. De har ikke sett materialet, men håper og tror de fikk til noe bra.

– Særlig en av dagene i Jotunheimen og en i Isfjorden klaffa skikkelig. Vi får jo bare en sjanse når vær og føre funker, og man skulle jo alltid ønske man fikk filma mer. Men det gikk jo bra, ingen skader eller noe sånt, forteller Anja.

PLANLEGGING: Anja Alme Gardli (til venstre) og Linn Cecilie Mæhlum planlegger skikjøring i Hurrungane sammen med Asbjørn Eggebø Næss. Foto: Bård Basberg

Høydeskrekk-anfall

Begge jentene forteller om avslappet stemning når de filma, og at ingen av kameragutta presset dem.

– Vi kjørte når og hvor vi ville selv, og da jeg ble forbanna da jeg gikk på trynet i ei linje jeg hadde sjukt lyst til å få til, bare lo de av meg. Det var ikke noe stress, sier Gardli.

Også Linn Cecilie sier hun bare opplevde innspillinga som positiv, selv når hun fikk et slags anfall av midlertidig høydeskrekk.

– Haha, ja, det skjedde da jeg var på ei linje jeg hadde kjørt dagen før uten problemer, i Hurrungane i fjor. Plutselig fikk jeg så innmari høydeskrekk og klarte ikke kjøre. Det var sjukt flaut, men gikk helt fint. Field-karene er veldig fine typer å jobbe med, sier hun.

– Hva er det vanskeligste på skifilminnspilling?

– Å ikke kjøre seg bort. Det er jo ikke akkurat sånn at du kan stoppe og leite etter linja på vei ned!