Henrik Langeland og Even Valseths førstenedkjøring av styggbratte Furuveita i Sunndalen har tydeligvis inspirert folk, for her er friske bilder og en ny spennende historie om brattkjøring i norske fjell, denne gangen fra Narvik.

Pål-Eirik Pedersen forteller om nedkjøringa av Øyet på Sovende Dronning ved Narvik:

Etter lang tids venting på de rette forholdene ble det endelig mulighet for å se om øyet på Sovende Dronning (1575 moh) var kjørbart. Litt før kl 06 søndag morgen var en gjeng ski og brettkjørere klare til avgang fra Nervannet i Håvikdalen utenfor Narvik.

På vei oppover fikk vi bekreftet våre anelser, det var kommet en del snø siste par dagene som satt fint på underlaget, og underlaget var perfekt, ikke noe is å spore i noen høyde, fast snødekke hele veien. Tidspunkt på dagen for planlagt nedkjøring var ikke tilfeldig valgt, lysforholdene er optimale tidlig på formiddagen, og vi hadde et ønske om at solen heller ikke skulle få påvirke snøen i særlig grad.   Oppe på toppen av Sovende Dronning ble utsikten foreviget før vi gjorde oss klare til nedkjøringen. Alle var utstyrt med skarejern, stegjern og isøks . Vi hadde også med oss tau for å sjekke at inngangen til øyet var som antatt og hvis det mot formodning skulle være is i en slukt lengre ned i fjellet som vi måtte passere. Det viste seg at forholdene var så nær optimale som man kan håpe på, og det var klart for å kjøre ned. Først ut var Arnt Øverbyhagen, han kunne melde om intet mindre enn fantastiske forhold hele veien! Disiplinert kjøring med en om gangen, til man sto på trygt sted før nestemann kom.

Alle fem som deltok på turen, Arnt Øverbyhagen, Trond Mikalsen, Sture Pettersen, Ivar Kemp Hansen og Pål-Eirik Pedersen, var skjønt enige om at turen kom høyt inn på lista over beste turer siste årene!

Se film fra turen: