Etter en 6.plass i slopestylefinalen i går, fulge vossingen opp med en plass blant topp 10 i isgrøfta. 

- Det gikk egentlig bedre enn forventa, så jeg skal ikke klage. Det er godt å kjenne at alt er som det skal,  sa Finne etter konkurransen. 

Annonse

- Skummel pipe

21-åringen innrømmet i går at pipen var grisestor, og ganske skummel. Men med en 9.plass viste han at pipeformen er inne, selv om han fortsatt har litt å jobbe med. 

- Finalerunnet ble back-back 900, 1260, alley opp flat 540 og en 900 på slutten som egentlg skulle vært enn 10ér. Jeg må nok lære meg et par nye tricks, kjøra litt cleanare og sette sammen en bedre kombinasjon av tricks. Må vel få kjørt litt meir pipe rett og slett, sa han. 

Sammen med Thomas Dølplads og Elvis Eidsvold Harsheim er Finne Norges beste halfpipekjører, og for at de skal kunne hevde seg helt i verdenstoppen må treningsforholdene legges til rette også her i landet. 

Amerikansk dominans

Taylor Seaton tok hjem den største sjekken, med en 270 on, switch 720 truck driver, right 900 mute grab, left 900 tail grab, alley oop 540 blunt og right alley oop 540 tail grab i sitt finalerun. Det gav 84.25 poeng.

Seaton har gjort det bra på New Zealand før. Han vant konkurransen i fjor, og tok sølv for to år siden. 

- Det er helt utrolig, jeg kunne ikke bedt om noe mer. Det var utfordrende med tanke på vinden, men det gikk veien. Dette er sjette året jeg deltar her nede, og det blir jo bare bedre og bedre, sa en entusiastisk Seaton til downdays.eu etter konkurransen. 

Gårsdagens slopestylevinner Jossi Wells, stod over konkurransen på grunn av et sårt kne. 

Resultater:

1) Taylor Seaton

2) David Wise

3) Gus Kenworthy

4) Yannic Lerjen

5) Peter Crook

6) Cyrill Hunziker

7) Wing Tai Barrymore

8) Geoff Straight

9) Klaus Finne

10) Kentaro Tsuda

11) Nils Lauper

12) Kalle Hilden