71-åringen klarte å manøvrere seg unna snøskredet, som kom svært overraskende på, melder Sunnmørsposten.

– Det eneste jeg kunne gjøre var å stå med sida til skredet og hoppe, sier Kåre Holmen til avisa.

Annonse

Han skal ha vært på vei opp på Finnan, ca. 1400 meter over havet da han hørte rop ovenfra som varslet at snøskredet var på vei.

– Vær obs på skredfaren! Her bør man ikke ferdes på ski de nærmeste ukene, sier Holmen.

Nestenulykken skjedde bare et par dager etter at NGI publiserte sin nokså dystre rapport fra snøskredvinteren 2010/ 11. I en e-mail til friflyt.no for noen dager siden advarte NGIs Christian Jaedicke mot skredfare i norske fjell.

– Sommerferien er rett rundt hjørnet og det er vel få som tenker snøskred i disse dager. Likevel går det fortsatt snøskred, også i juni. Sist helg ble det meldt inn flere skiløperutløste skred på Vestlandet. Juni er likevel tiden for oppsummeringen fra siste vinter. Det skjedde mye. 13 omkomne, flere ødelagte bygninger, mange nestenulykker. Men også uttesting av ny regional snøskredvarsling og flere velgjennomførte evakueringer og redningsaksjoner, skriver Jaedicke til friflyt.no.

Det er lenge siden snøskred har tatt så mange liv i Norge som sist vinter. Både spesielle snøforhold, med mye kaldt vær og forholdsvis små snømengder, og økende trafikk i skredfarlig terreng pekes på som årsaker til den dystre statistikken.

– Vinteren 2010-2011 ble den verste snøskredvinteren siden 1986, med 13 omkomne samt flere ødelagte hus og hytter, skriver NGI i sin rapport.

Les hele sammendraget til Norges Geotekniske institutt her.