Slakter IOC

IOC sliter med å finne OL-arrangører -og innrømmer at de har et imageproblem. Aleksander Aurdal er ikke overraska.

Sist oppdatert 12. juni 2014 kl 13.04
IKKE OVERRASKA: IOC strever med å finne arrangørby til OL i 2022, og innrømmer at de har et imageproblem. Aleksander Aurdal, som her er i ferd med å bli nummer sju i Sotsji-OL, er ikke overrasket. Foto: Christopher Frankum
IKKE OVERRASKA: IOC strever med å finne arrangørby til OL i 2022, og innrømmer at de har et imageproblem. Aleksander Aurdal, som her er i ferd med å bli nummer sju i Sotsji-OL, er ikke overrasket. Foto: Christopher Frankum

– IOC er jo ikke akkurat kjent for å være kompiser eller legge til rette. De er en gjeng gammeldagse folk som gjør det sin vei, eller ingen vei. Det får de igjen for nå. Ingen er imponert over hvordan IOC durer fram og setter regler for hvordan ting skal gjøres, uten å høre på noen som har innspill eller forslag til endring. Måten olympiaden blir arrangert på, først og fremst bak kulissene, er nok ingen særlig imponert over, sier Aleksander Aurdal, som ble nummer sju i tidenes første OL-konkurranse i ski slopestyle i februar.

IKKE OVERRASKET: Landslagskjører Aleksander Aurdal. Foto: Vegard Breie

– Imageproblem

Nå sliter det Internasjonale Olympiske Komité (IOC) med å finne et land som vil ta på seg å arrangere OL i 2022. I Norge er skepsisen stor blant befolkninga, og begge de to andre kandidatene er byer i Kazakhstan og Kina –land med en politisk ledelse IOC ikke er særlig begeistret for.

– Vi har et imageproblem. Folk i Norge sier at de elsker OL, men hater IOC, sier Heiberg i denne artikkelen i Dagbladet.

Aleksander Aurdal er mest opptatt av at arrangørlandet er motivert for oppgaven, uavhengig av hvilket land det blir. Men han forstår at noen er skeptiske, spesielt til pengebruken. OL i Sotsji skal ha kostet rundt 300 milliarder kroner.

– Utrolig mye penger

– Jeg syns OL bør arrangeres i et land der flertallet av befolkningen stemmer ja. Om det er i Norge eller Kazakhstan bryr ikke jeg meg så mye om. De som ønsker å arrangere, vil også lage et bra OL. Det er helt utrolig hvor mye penger som ble brukt, og etterbruk blir det nok lite av. Plusset med å ha OL i Norge er at vi har bevist at det er mulig å arrangere OL uten å bruke 300 milliarder, og alle fasiliteter går videre til idretten. Etter OL i Lillehammer, har så og si alt blitt brukt. Oslo vil neppe bli noe unntak. Vi har også arenaer og haller det fint går an å bruke igjen, sier Aurdal.

– Hva mener du selv om OL i Oslo?

– Jeg vil ikke si jeg er noe motstander av OL i Oslo, men selv jeg er skeptisk når IOC velger å støtte opp under for eksempel OL i Sotsji og all pengebruken der. Hvem vet? Kanskje noen i IOC ledelsen ble styrtrik etter Sotsji?

Big air ny OL-gren?

Den amerikanske ski- og snowboardkomiteen (USSA) har for øvrig lansert ski big air som ny OL-gren, og selv om en endelig avgjørelse er et stykke unna, skal amerikanerne være optimistiske i forhold til å få et ja –og IOC være innstilt på å slippe til flere mer ungdommelige grener.

– Det er viktig for oss å være relevante for ungdommen. De globale effektene av nye grener i Sotsji var åpenbare, og enda et skritt for å holde FIS oppdatert med hva ungdommen holder på med, og for å bygge merkevaren FIS, sier USSA-sjef Tiger Shaw til Freeskier.

LES OGSÅ: Kjører de i Korea om fire år?

Alt om Vinter-OL 2014 i Sotsji finner du her!

Publisert 12. juni 2014 kl 07.51
Sist oppdatert 12. juni 2014 kl 13.04
annonse
Relaterte artikler
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen