OPPDATERT MANDAG MORGEN: NRK melder at skuterføreren - en 16 år gammel gutt - omkom som følge av skadene han pådro seg i skredulykken.

Skredet gikk i Åseral i Vest-Agder søndag ettermiddag, og den skredtatte skuterføreren skal ha vært med i en større gruppe på skutertur. Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.11, og det ble igangsatt en større leteaksjon. Ifølge VG ble vedkommende funnet og gravd fram omtrent klokken 18.30. Han ble fløyet til sykehus, og foreløpig er politiet svært sparsommelige med opplysninger om skuterførerens helsetilstand, men det skal være snakk om en ung mann, ifølge Dagbladet.

De melder for øvrig også at skredet skal ha vært omtrent 100 meter bredt og 150-180 meter langt, og at ulykken sal ha skjedd i utmark – altså utenfor skuterløyper.

Skredvarslingstjenesten varsom.no har ikke skredvarsel for denne delen av Norge, men varslingsregionen Vest-Telemark ligger temmelig nær. Der ble det meldt faregrad 2 – moderat skredfare – søndag. Varsom.no melder om to skredproblemer, fokksnø og vedvarende svakt lag, i alle himmelretninger og over henholdsvis 700 og 1000 meter over havet.