– Målet mitt var å komme under tre timer. Både fordi det er en magisk grense, og også fordi noen var litt frampå med et veddemål, sier Lars Erik Skjervheim til NRK.

Lørdag startet Stryn Rando 3000, som har blitt betegnet som årets tøffeste konkurranse i randonee. Før rennet var Skjervheim full av lovord om konkurransen, og forhåndsfavoritten viste også hvorfor han er en del av verdenseliten. Til slutt klokket han inn på tiden 2.56:59, og vant dermed det omtalte veddemålet med arrangøren.

Annonse

Løpet startet på omlag 350 meter over havet, og var innom Gryta (1032 moh.), Kyrkjenibba (1400 moh.), Botneskrednibba (1280 moh.), Natakupa (1400 moh.), Hestefjellsnibba (1303 moh.), Karifjellet (1320 moh.) og Gulkoppen (1306 moh.), ifølge NRK. 

Skjervheim dominerer i Norge. Les også denne saken: Suveren Skjervheim utklasset konkurrentene

I forkant av konkurransen mente Skjerheim at løpet er i ferd med å bygge seg opp til et løp av høy, høy kvalitet.

– Naturen og fjella kan absolutt måle seg med internasjonale løp, selv om enkelte ting kan finjusteres litt. Det er lett å se konturene av noe stort, og potensialet er der. Både hva gjelder naturen og den menneskelige driven her, sa skiprofilen til Fri Flyt fredag.