Skifestival for de chionofile

Lom Skifestival er sesongens første, og henvender seg til de chionofile med et variert tilbud av turer og aktiviteter.

Sist oppdatert 25. september 2017 kl 07.00
CHIONOFIL: …eller over snittet skiinteressert. Denne karen er det, dette er Endre Hals i aksjon under fjorårets skifestival i Lom. Foto: Johan Wildhagen
CHIONOFIL: …eller over snittet skiinteressert. Denne karen er det, dette er Endre Hals i aksjon under fjorårets skifestival i Lom. Foto: Johan Wildhagen

Snøelskende, eller chionofile, har mye å glede seg til på årets festival. For det første blir det mer av det folk har satt pris på fra foregående utgaver. Videre kommer det flere spennende foredragsholdere med ulike temaer tilknyttet ski og snø, og dessuten mye sosialt, fra fellesturer til fellesmiddag, film og fest.

– Vi har et variert program som til sammen bør engasjere alle. Fellesnevneren for alle postene er ordet chionofil som rett og slett betyr «snøelskende» på latin. Og oppfordringen må jo væra at flere vil stå fram med den legningen. Det er jo nettopp snø og ski vi skal feire under festivalen, sier Dag Inge Bakke i arrangementskomiteen til Lom Skifestival, som for øvrig foretrekker uttalen ski-o-nofil.

Livet i snøen

Fra årets program trekker Bakke fram flere poster.

«Operasjon skiglede» med Henriette Bjørge som forteller om hvordan det er å drive jente-skiskole i Afghanistan er en av dem. Videre Karl Kristian Muggerud og Sondre Loftsgarden er veldig har tatt den litt mer avanserte skileiken med seg ut i både skog og fjell, det skal de vise fram. Dessuten blir det foredrag om livsformer i snø, og Galdhøpiggrennets historie. 

– Entomolog og dr. philos. Arne Fjeldberg kan mer om livsformer i snøen enn de aller fleste, og vil med sitt smittende engasjement trulig gi oss et helt nytt syn på snø generelt. 

– Vi skal og høyre om historia til Galdhøpiggrennet. Vi skal krysse Jotunheimen på ski i en litt uvant vinkel. Og vi skal sjølvsagt ha det sosialt, og kose oss med både god mat og drikke. Det blir variert musikk fra Bluegrass til Jazz, sier Bakke. 

Når det gjelder turene, må festivalen avvente endelig oppsett til de ser hvor de beste forholdene er den aktuelle helga.

– Hvor skiturene går i år, må vær og føre få bestemme, men det blir lagt opp til guidede turer som er tilpassa både nivå og faglige ønsker, sier Bakke.  

Garantert snø

For de som lurer: Naturvegleder Bakke garanterer også for snø til festivalen.

– Klart det blir snø! Det snør som bare akkurat nå, og det langt ned i dalene. Driver det på slik utover, så ser det særs bra ut, sier han da Fri Flyt tok en prat med ham onsdag 20. september.

Les mer om nysnøen i området her!

– Mye vil naturlig nok smelte igjen, men i høgfjellet så vil vi nok beholde det meste, sier Bakke.  

Mer om programmet finner du her!

Publisert 25. september 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 25. september 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen