Sesongen har for de fleste anlegg, spesielt i Sør-Norge, vært svært varierende. Gjennomgående har likevel vært mildvær og uvanlig lite nedbør. I helga så det likevel ut til å løsne flere steder på vestlandet og østlandet. Røldal skisenter i Hordaland fikk 35 centimeter nysnø natt til mandag.

– Det dro seg skikkelig til i natt. Det var litt sånn «poff», så var det gjort. Det kom i tide, for å si det sånn. Det har vært beinhardt her, spesielt utenfor løypene. Så dette er så velkomment som det får blitt, sier Oddvar Bratteteig, daglig leder i Røldal skisenter.

Bratteteig sier det er tirsdag som blir den store skidagen. Mandag er det lavt skydekke og vindstille. Fra og med 1. februar holdet anlegget åpent hver dag, men åpner også tirsdag. Da er det meldt sol.

– Det kommer til å bli en fantastisk dag. Det er virkelig dagen å avsparere. Snøen vil jo også ligge uberørt fram til da.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I TIDE: Røldal skisenter kunne virkelig slippe jubelen løs mandag morgen. Foto: Oddvar Bratteteig / Røldal skisenter

– Hvor prega har dere vært av de dårlige forholdene?

– Vi er jo heldige som ligger så høyt. Røldal skisenter går jo opp til 1300 moh. Problemet har vært at det har vært så nedbørsfattig, og varmt mellom periodene. Heldigvis har vi hatt greit med folk tatt forholdene i betraktning. Vi er jo egentlig kjent for store snømengder, så du kan jo si at vi har hatt historisk lave brøyteutgifter i år, ler Bratteteig.

Bratteteig har drevet skianlegget i Røldal i en årrekke, og er klar på at det ikke har vært en så dårlig vinter siden 1996. Da holdt de åpent kun i jul, vinter og påskeferien. Året etter, derimot, ble skianlegget nedsnødd.

– Så vi tar i mot neste års vinter med åpne armer. Men det beste er en slags middelvei. Det finnes noe mellom 10 meter og en meter, ler Bratteteig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SNØFALL: Slik så det ut søndag formiddag i Eikedalen. Foto: Eikedalen skisenter

Eikedalen skisenter like utenfor Bergen fikk også nysnø inn mot denne uka. 

De har i likhet med de fleste andre skianlegg i Norge slitt med mildværet, men kunne se at snøfallet startet søndag. Mandag morgen kunne skianlegget melde om 20 centimeter nysnø. Det betyr kveldskjøring og åpning av Tvillingtrekkene.

Nysnø har også Voss Resort fått, med 20 centimeter siden i går. Naboen Myrkdalen kan også melde om 10 centimeter nysnø.

Sirdal har også fått rikelig med nysnø. De kan melde om 25 centimeter, og tett snøfall søndag.

Starten av inneværende uke ser derimot ut til å bli snøfattig, ifølge Fri Flyts snøvarsel. Gaustablikk, Rauland og Haukelifjell vil vente seg et snøfall på rundt 30 centimeter, men ikke før nærmere helga.