– Vi har startet treninga i hovedparken, og fokuserer på å få taktikken klar, og sørge for at alle kjørerne får koordinert runnet sitt. Vi må også passe på at de får nok hvilke til konkurransene lørdag og søndag, sier landslagstrener Luke Allen til Fri Flyt.

I Phoenix Park i Sør-Korea er det norske freeski-landslaget i ferd med å legge siste hånd på verket. De siste dagene har de trent i den spektakulære parken, og de seks norske kjørerne er straks klare for å kjempe om finaleplassene.

First day on this crazy course

Et innlegg delt av Christian Nummedal (@nummedal)

Før den offisielle treninga startet brukte utøverne tiden i en liten, lokal park.

– Vi har egentlig bare utforsket og slappet av, sier Allen.

– Nå har dere kjørt parken. Hvilke utøvere favoriserer den?

– Personlig vil jeg si den favoriserer de som er gode all-around kjørere. Railene er de største noensinne. Alle er over 160cm høye! Hoppene er også i X Games-størrelse. Men hoppene er enorme. De er mye større enn de ser ut som på TV.

It's on! ‍♂️ Contest going down on sunday

Et innlegg delt av Øystein Bråten (@oysteinbraten)

Oppladningen til kvinnenes kvalifisering har ikke derimot ikke vært optimal. Onsdag falt Johanne Killi på trening, og ble sendt til sykehus. Der fikk hun derimot positive svar, og er klar for å kjempe om en plass i finalen klokken 02.00 natt til lørdag. Tre timer senere kjører de om gull.

– Hva er det konkrete målet?

– Det er å få alle gjennom kvalifiseringen. Så kan vi kjøre på i finalen. Vi har tre runs der, så det blir vilt.

Først ut er altså Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen i natt. Natt til søndag er det Øystein Bråten, Christian Nummedal, Felix Usterud og Ferdinand Dahl som skal ut i kvalifisering. Blant dommerne finner vi dessuten også norske Ole-Kristian Strøm.