– Etter veldig mange morsomme år med å reise rundt, bo i en koffert og leve ski drømmen har jeg kommet til et punkt der jeg synes det er veldig behagelig og roe ned en smule og ha litt mer struktur i hverdagen. Det dukker opp mange nye muligheter og nye utfordringer. At Jeg får muligheten til å være trener på NTG er en av de mulighetene jeg synes høres veldig spennende ut. Og få jobbe med noe som er så nært det du har holdt på med hele livet er veldig gøy, sier PK Hunder til Fri Flyt.

Torsdag formiddag ble det klart at han blir ny trener på NTG Lillehammer, og skal dermed jobbe med å utvikle noen av landets største skitalenter framover.

Annonse

Per Kristian Hunder fra Øyer, som ofte forkortes til PK, er en av norgeshistoriens mest profilerte skikjørere. Han har vært med i en rekke produksjoner fra Field Productions, og var en av stjernene i Supervention og Supervention 2. Han har i tillegg deltatt i en rekke X Games og var med til OL i Sotsji. Den siste tiden har han derimot fokusert på frikjøring og andre prosjekter.

– Jeg blir i hovedsak trener på NTG, men det innebærer jo også ganske mye skikjøring. Jeg vil fortsatt kjøre ski og legge ut bilder og filmer her og der. Jeg har et godt forhold til sponsorene mine, jeg vil opprettholde kontakten og er mulig det skjer noen prosjekter i framtiden. Men profftilværelsen vil være over, sier Hunder.

– Hva kan du bidra med til talentene?

– Livet mitt har jo så og si bare handlet om ski. Jeg føler jeg sitter på en erfaring og kunnskap som de færreste har. Jeg kan kan sette meg inn i de fleste situasjoner man skulle finne seg i. Om det skulle være å prøve sin første 900 eller at man er nervøs før sitt første X Games. Det blir veldig morsomt å formidle sin kunnskap over til elevene og forhåpentligvis hjelpe de til å nå nye høyder.

– Gull verdt

Espen Berg-Johnsen, som fungerer som hovedtrener, er åpenbart særdeles fornøyd med sin nyansatte.

– For NTG Freeski Lillehammer så er det gull verdt å få inn en trener av hans kaliber. Han har en merittliste få kan matche, og er i tillegg en utrolig bra kar som kan tilføre NTG Freeski svært mye. At han er lokal både på NTG og i hafjell er også en god bonus. Han har jo tross alt et klasserom på NTG oppkalt etter seg så han satte spor på sin korte tid på skolen, sier Berg-Johnsen.

Han forteller at Hunder er ansatt i en 75 prosent stilling, som «innebærer at han er med på stort sett alt av planlegging og gjennomføring av trening, både barmark og på ski, men har da frihet til å gjøre private prosjekter på ski gjennom sesongen».

– Han sitter på en uvurderlig erfaring som konkurransekjører på høyt internasjonalt nivå, og vet mer enn noen hva som kreves for å nå langt. Han har gjennom sin idrettskarriere opplevd både oppturer og nedturer, og han har mye kunnskap både om skadeforebyggende trening, opptrening etter skader og ikke minst skiteknisk, sier Berg-Johnsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY HJELPETRENER: Magnus Solheim blir ny hjelpetrener. Foto: Lars Fredrik Nilssen

Blir tre trenere

Hunder og Berg-Johnsen får med seg Magnus Solheim som hjelpetrener. Teamet blir dermed bestående av tre trenere.

– Jeg ser at allerede siden jeg sluttet å kjøre aktivt så har sporten utviklet seg enormt. Mange av de som nå går på NTG holder et ekstremt høyt nivå, og de gjør ting som var utenkelig på verdensbasis bare for et par år siden! I tillegg syntes jeg det er morsomt at jeg får være med på det som mest sannsynlig er Norges beste opplegg for unge og ambisiøse skikjørere, sier Solheim, som skal ta en utdannelse ved Norges Handelshøgskole i Bergen ved siden av.

Ansettelsene skjer fordi Gaute Foss Morken og Bendik Øye slutter.