Chaoz productions har nettopp avslutta årets filming med session på Fonna, og fotograf Martin Dalen melder om strålende vær og to hopp i parken.

To hopp

– Vi shaper parken hver morgen, og det er nå to hopp i trippellinja og et par rails. Vi satser på å holde parken gående ut måneden, slev om skisenteret holder heisene i gang et stykke ut i august. Men da er det snakk om alpingrupper på trening og turister, sier daglig leder i Fonna Glacier Ski Resort, Andreas Skogseth.

Økt heiskortsalg

Selv om en måned gjenstår av sommersesongen på Folgefonna, kan han allerede nå avsløre at de er i ferd med å slå fjoråret på omsetning.

– Vi har investert en del, så jeg tør ikke si noe om rsultatet, men vi ser nå at vi kommer til å slå forrige sommer på heiskortsalg, og det viser at det er liv laga for sommerskisneter her på Folgefonna, sier han.

I 2012 ble det solgt heiskort for rundt tre millioner kroner på Fonna, og det er altså omsetninga som ligger an til å bli slått denne sommeren. 

LES OGSÅ: Fonna nedskalerer

Per i dag har Folgefonna det eneste åpne skisenteret i Norge, men Galdhøpiggen sommerskisenter åpner 2. august, etter en aldri så liten sommerferie. Og da er planen å ha terrengpark helt til vinteranleggene åpner! 

Oktoberpark under piggen

– Vi har ingen treningsgrupper midt på sommeren, så vi stengte 15. juli, men vi åpner igjen når treningsgruppene med alpinister kommer tilbake 2. august. Da skal vi ha terrengpark også, og vi satser på å holde skisenteret åpent til de første vinternaleggene starter i oktober, sier daglig leder Per Vole.  

– Kommer dere til å holde liv i terrengparken like lenge?

– Ja, vi har flere snowboardklubber som kommer for å trene, og vi har mye snø, så meninga er å ha park hele tiden.

Seks hopp hvis snøen holder

Han har ikke stålkontroll på hvor mange, og hva slags, elemneter de skal ha i parken, men tråkkemaskinsjåfør og parkbygger Øystein Vaagaasarøygard håper å få nok snø til å holde seks hopp og to rails gående.

– Vi skal ha en park som er oppe og går, seks hopp hvis føre holder. I tillegg har vi to lange rør, sier han.

Stryn sommerskisenter stengte allerede den første uka i juli, etter en nokså begredelig sesong, som førte til at skisenteret nå er til salgs.

Les mer på nettsidene til Fonna Glacier Ski Resort og Galdhøpiggen sommerskisenter.