Det har hun nemlig gjort før en gang, ikke fordi det var et slags karstykke, men fordi det var alt for varmt. Men selv om hun ikke satser på et mjøsbad, ønsker hun seg sjampo –så vet du det. Ski, bindinger og skisko derimot, det står ikke på ønskelista, etter at Anja signerte sponsoravtale med 4frnt og Dynafit før jul. Dermed skal hun kjøre med 4frnt KYE 110, Hoji og Dynafit Khion på beina kommende sesong.
– Hvor feirer du jul, og hvor er du helst i jula?

– Vi skal feire jul der det er mest snø. Kun lillesøster, mamma, pappa og meg i år derfor får lillesøster og jeg bestemme. Mamma og pappa bor på Hamar nå, så det blir enten der eller i huset/hytta i Valdres. Sånn det ser ut nå så blir det Valdres. På Hamar finnes det ikke snø. For to år siden bada jeg i Mjøsa på julaften, måtte finne på noe da det ikke fantes noe snø. Håper ikke det blir sånn i år.

Annonse

– Hva er best og verst med jul i Vang?

– Det beste med jul i Vang er fjell, gode skimuligheter, fine folk og masse bra fester. Det er mulighet for bra heiskjøring og fine korte toppturer lett tilgjengelig. Det er jo ikke så mange steder og gå ut for å ta en øl og sånt, men til gjengjeld de aller beste hjemmefestene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

foto tore m

HJEMME: Anja Gardli hjemme i Romsdalen. Foto: Tore Meirik
– Hva blir det mest av i romjula; topptur, heis eller ingen av delene?

– I romjula blir det en god blanding. Sånn pleier det å være. Vi tar noen dager i heisen også blir det noen dager med topptur eller langrenn.

– Hvilke juletradisjoner har du knyttet til ski?

– Å være på Filefjell og cruise rundt i anlegget med gode venner og sitte i kafeen og prate skit. Det hender det har blitt en liten topptur eller to.
– Har du feiret jul på skitur noen gang?

– Feira jul i Colorado for 5-6 år siden. Hos noen jenter som jeg ble kjent med der i de gode, gamle jibbedagene. De feira nyttår her sammen med min familie og mine venner i fjor faktisk. De har vært på besøk her tre ganger siden vi møttes i Colorado for sju år siden. Det var kult å prøve amerikansk jul. Jeg er ikke sånn kjempeopptatt av jul og selve tradisjonene med all mat og pynt og så videre, men jeg er veldig glad i familien min og savna de skikkelig faktisk!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

foto løve storm fausko

SKI: Anja Gardli på ski. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

– Hva ser du mest fram mot etter jul?

– Etter jul ser jeg frem i mot litt roligere dager på jobben og mer skikjøring. Noen uker i Alpene i januar skal bli bra hvis det kommer snø der. Hvis ikke blir jeg bare hjemme og turer. Jeg bor jo tross alt i toppturparadiset Romsdalen!

– Hvordan tror du X Games i Oslo blir?

– Det blir bra! Jeg tror ikke jeg får det med meg, men skulle gjerne vært der. Det er kult å følge med på damene for tida. Tiril og Johanne er dødsgode. Veldig artig å se at det har kommet en god norsk jente til på laget. I tillegg har vi Emma fra Sverige som kjører så utrolig cleant. GO Scandinavia!
– Hvor mye har du stått på ski så langt i år?

– Du mener denne sesongen…? Den 16. desember hadde jeg vært på ski to ganger. Konge pudderføre her i Romsdalen akkurat nå, men snøen la seg ganske seint i år. Skal til Sverige i helga og ha jentecamp med Lotten og Linn i Ramundberget. Det blir moro! Kommer nesten 30 damer tror jeg.
PS! Dette ble skrevet den 16. desember. La oss –i skrivende stund- håpe skiføret er bedre når dette leses!

– Hva har du ønsket deg til jul i år?

– Skisokker, sjampo og hudkremer -sånne ting som jeg alltids trenger men ikke gidder å bruke så mye penger på.
– Hvor har du ladet opp til sesongen?

– Romsdalen. Gått oppover de bratte fjella her. Sykler og løper en del, har verdens fineste stier rett utenfor døra. Hun jeg bor sammen med er personlig trener så når hun er hjemme så blir det treningsstudio, men sjelden jeg kommer meg dit på egenhånd. Må hilse og si takk til verdens beste PT Inger fra Sykkylven!!
– Hva er det beste med skikjøring i jula?

– Skikjøring i jula er skikjøring i feriemodus. Det er useriøst, kun leik og moro med søster, bror og gode venner som jeg har vokst opp sammen med.