– Snøen er fin! Vi kjørte renna på Austanbottstind onsdag, og der var det bra føre med godt grep i snøen. Nesten litt overraskende egentlig, med tanke på hvor mye vind det var tidligere i uka, forteller Espen Sollien på telefon fra Turtagrø. 

LES OGSÅ: Alt om skibekledningen fra Norrøna

Annonse

Torsdag sludda det på trappa ved hotellet, men været skal bli bedre mot helga, og det snør i fjellet.

– Det er ikke kjempemye snø i år, men det går an å gå på ski fra hotellet, sier Sollien.

Guider fra Breogfjell har vært i fjellet de siste dagene for å sjekke forholdene før 400 toppturentusiaster inntar Turtagrø de neste dagene, på det som har blitt verdens største toppturfestival.

– Det har kommet noe nysnø i høyfjellet de siste dagene, kombinert med mye vind fra øst/sør-øst. Det kan finnes ustabile fokksnøflak i sider mot vest og nord og høyt til fjells i nordvendte sider kan det fortsatt finnes vedvarende svake laget dypt i snødekket, sier tindevegleder-aspirant Øyvind Eek.

Den attende utgaven av High Camp Turtagrø startet torsdag. Festivalen, som har vokst seg til å bli verdens største toppturfestival, tar i mot over 400 deltagere i hjertet av Hurrungane. På dagtid er det tilbud om guidede turer og kurs, og på kveldstid så blir det blant annet foredrag, quiz, utendørs filmvisning av Supervention 2 – hvor deler er filma inn i Hurrungane– og konsert.

LES OGSÅ: Alt om Supervention 2

LES OGSÅ: Alt om toppturer rundt Leirvassbu