De er en sultefôra gjeng, oppdalingene. Etter flere ekstremt magre snøår uten annet enn knallhard kunstsnø før jul (og stort sett det samme etter jul), så ser det ut til at Kong Vinter har snudd fullstendig på flisa denne sesongen. Snøen har bøtta ned i Oppdal i flere dager allerede, og snøværet fortsetter fram mot helga.

Undertegnede – som her redegjorde for den eneste pudderdagen i Oppdal i fjor – fikk med seg Fri Flyts skitestguru Endre Hals på tur i en hemmelig og nordvendt furuskog  like vest for Oppdal på torsdag, og makan til skiføre er det lenge siden Oppdal har levert. Pudder til langt over issen, og stort sett godkjent såle.

Annonse

TUNGT: Endre hals brøyter spor opp den hemmelige furuskog-lia i Oppdal. En nedtur av de sjeldne venter. Foto: Tore Meirik

Første desember markerer også starten på skredvarslinga på varsom.no, og for Oppdals del (region Trollheimen) varsles det faregrad to, med nysnø og vind som sentrale skredproblemer. Også i flere andre regioner meldes faregrad to.

Se hele skredvarsel-lista her!

All nysnøen er gode nyheter for Oppdal skisenter, som melder at de åpner Vangslia til topps i helga. Dermed blir store offpistområder tilgjengelige fra skiheisen, men smålegendariske Hovden og offpistgodbiten Ådalen åpner tidligst til juleferien.

PS! Jeg hadde trua en dag i fjor også, men da rakna hele greia. Det be med den ene dagen. Tror du det blir comeback for Oppdal i vinter?

Se flere ferske bilder fra Oppdal i galleriet under!