Da denne e-posten kom inn fra toppturentusiast Trond Stokke denne uka:

Skal du være med å kjøre pudder i sol på Trollstigen I morra?

Annonse

…inkludert en link til ei aldeles strålende værmelding, var det bare å hive seg rundt.

Forsinka

Toppen av Trollstigen, hvor kommunene Rauma og Norddal møtes, ligger 900 meter over havet, og bare 6-700 høydemeter under toppene på noen av planetens flotteste toppturfjell. Undertegnede ankom akkurat for seint til å få bli med Trond og kompisene Thomas Vekve og Ole Kristian Silseth til topps på Finnan (1786 moh), men da jeg hadde venta en drøy halvtime på toppen av det litt lavere nabofjellet Alnestinden (1665 mh) kom gutta med skråsikre smil opp fra skaret mellom de to fjellene.

Les også: Head utvider Kore-Serien

Fin lugge-nysnø

Det ble antydet noe krevende føre, men like fullt: Når du har 10 centimeter nysnø under skisålene i slutten av mai, da er terskelen for å klage ekstra høy. 

Nedkjøringa fra Alnestinden er fin og relativt grei å hanskes med, og selv om føret var trått en del steder, og den nye snølaget løsnet her og der, var det enkelt å konkludere med at det var verdt halvannen times trasking for å få svingt skiene i nysnø blant noen av verdens feteste fjell!

Les også: Slik velger du skisko

Stort utvalg

I tillegg til de nevnte klasikerne Finnan og Alnestinden, gir Trollstigen enkel tilgang til flotte toppturfjell som Breitinden (1779 moh), Trolltindene, Storgrovfjellet (1629 moh) og Stigbotthornet (1583 moh). Mer info finner du i Halvor Hagens flotte guidebok Toppturer i Romsdalen.

Men hvor lenge varer sesongen i år? Det får du vite i filmen fra torsdagens tur:

Les også: Fri Flyt sine nyheter om toppturer i Romsdalen