– God morgen Espen, hva er det som er nytt?

– Det som er nytt er at jeg har takka for meg etter fire år på NTG. PK begynte hos oss i fjor og det var egentlig halvveis planen at han skulle ta over etter meg fra starten av, så nå er det offisielt at han er nye sjefen der. Det har han takla som en helt og alle er veldig fornøyde. Ny supermann og trener blir Knut Fineid. Han har brukt de siste årene på å nesten bare kjøre ski, og vi snakket allerede om det når han var elev her at han skulle komme tilbake. Da vi slo av en prat i vår så passet det veldig bra for oss begge at han kom tilbake nå for å jobbe som trener. Nå har vi jo to legender som skal jobbe med å forme det som kalles morgendagens helter.

– Blir det noen forandringer?

– Ikke noe megaforandringer, jeg gjør ting på min måte og har fått god tilbakemelding på det, men det er vanskelig å fornye seg når man har fast jobb i mange år. De kommer til å starte med litt blanke ark, noe jeg synes er veldig bra og sunt. De her er jo hovedsakelig skikjørere, så det blir nok veldig fokus på skikjøringen. Det er også snakk om veldig forskjellige skikjørere. PK er veldig konkurranseorientert og vant til å jobbe systematisk mot konkurranser og eventer mens Knut hater konkurranser. Han gjør bare sin greie og kjører på en litt annen måte, så de kommer til å utfylle hverandre veldig bra. I tillegg samarbeider NTG Lillehammer med Olympiatoppen innlandet. De kommer til å hjelpe oss å bygge opp de fysiske og skadeforebyggende programmene og PK og Knut får kurs for å bli flinkere til akkurat dette. Også har vi også med oss sidekick Magnus Solheim på samlinger og konkurranser. Han børsta støvet av dobbelen i år så det er fint lite som mangler i trenerstallen i år.

– Hva skal du gjøre nå?

Jeg driver å renoverer er rekkehus som jeg skal gjøre nå framover i sommer. Kjæresten min Marte har lagt opp langrenn, så etter mange år med mye hardt arbeid skal vi ta oss en skikkelig ferie og reise rundt i Asia i to-tre måneder frem til jul, etter det skal vi til Canada for å kjøre ski i januar og februar. Etter det har jeg litt prosjekter men det kommer vi nok tilbake til senere. 

– Kommer Knut og PK til å gjøre en like god jobb som du har gjort de siste årene?

Ja. Ja det er jeg helt sikker på, jeg jobber på min måte og har veldig fokus på idretten og det fysiske. Mens Knut og PK er skikjørere, det er ski de kan så de kommer nok til å gjøre ting litt annerledes men det er bra. Forandring er essensielt for å kunne videreutvikle seg og jeg tror dette er riktig retning. Vi jobber jo sammen med ungdommer som akkurat har flyttet hjemmefra og er i en litt sårbar posisjon i livet sitt, så jeg har tatt litt papparollen for de jeg jobber med. I år har PK gjort det samme, og det har fungert kjempebra. Jeg er veldig fornøyd med min egen innsats og det jeg har fått gjort, men PK og Knut blir en superduo. I tillegg har vi noen ganske rå klasser på gang, blant de som begynner på 1. året nå er det flere sterke skikjørere og 2. og 3. klassen er utrolig bra.

New dub$ #k2poacher @pkhunder

Et innlegg delt av Knut Fineid (@knutfineid)

SHREDDER: Det er en reel mulighet for at Knut kan lære bort noen knep til elevene på NTG.

– Hva synes du om å ta over som trener etter Espen?

– Jeg har veldig trua, ikke noe tvil om det. Det blir spennende og jeg gleder meg veldig til å begynne. Jeg gikk jo på NTG når han var trener der, og er veldig glad i måten han har gjort det, så det blir nok relativt likt opplegg. Ser ikke for meg at vi skal revolusjonere trenerstillingen men vi har en litt forskjellig historikk . Han har jo veldig sterk kompetanse innenfor trening og idrett kontra vi to som er skikjørere og har en annen innsikt i andre aspekter ved skikjøring. Jeg Kommer fortsatt til å kjøre masse ski, og jeg har jo alltid egentlig bare kjørt ski for å ha det gøy. Så det kommer nok ikke til å forandre seg veldig mye, hovedforskjellen blir nok at jeg kommer til å hjelpe andre til å bli bedre på ski samtidig forklarer Knut.

– Hvordan blir det å være hovedtrener på NTG, PK?

Det her blir veldig spennende, jeg tror det blir gøy. Vi er to ganske unge skifokuserte trenere så det blir kult å sette seg ned til høsten å finne ut hvordan vi skal gjøre det. Sånn som det har vært og slik Espen har lagt det opp, har tilbudet vært utrolig bra. Hovedforskjellen blir nok vi skal prøve å ha mer fokus på teknisk trening, med blant annet video og oppfølging på den daglige fronten. Reisene og samlingene er nok så bra som det blir så det har ingen hensikt å forandre på noe der. Jeg tror vi kan få til noe veldig bra, jeg er veldig glad for å ha med Knut, han er jo helt rå på ski. Vi føler vi står veldig sterke på skikunnskap og kompetansen vår ligger til rette for at vi skal kunne hjelpe ungdommen fremover.

Waiting for tickets. #neomonsters

Et innlegg delt av pkhunder (@pkhunder)

Det er ingen tvil om at elevene på NTG er i gode hender.