Norgesmesterne kåret!

Norges beste bigair- og slopestylekjørere ble kåret på Vierli i helga.

Sist oppdatert 22. april 2013 kl 11.14
NORGESMESTER: Thomas Dølplads er Norges beste bigair-kjører over 21 år! Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Øystein Bråten ble norgesmester i slopestyle, og selv om han øsnka seg litt større hopp, så er han storfornøyd med seieren.

– Litt små hopp

– Det er fint å være norgesmester! Var spesielt gøy at jeg fikk til et run som jeg var stoka på til å være i den løypa. Hoppene var litt små, så det ble ingen dobbelflips men jeg var den eneste som gjorde back to back sw 1080, og det var nok avgjørende, forteller Bråten til Fri Flyt.

Han vant klassen 18 år og eldre, foran Lars Oftedal Bjørum på andre plass og Eirik Tollefsen på tredje.

Se komplette resultatlister for klassen 18 år og eldre her!

Kvatningen imonerte

Stortalentet Martin Kvatningen fra Dombås smelte til med dobbelcork 12 på det siste hoppet, og vant dermed slopestyle for klassen 16-17 år.

– Det har vært en bra dag, litt hardt i landingen, men været og alt ellers har vært strålende. Jeg hadde planlagt doublecork 12´ern i dag så kult at det endelig klaffet, sier Martin hvis vinnerun bestod av 270 pretzel 270 av downrailen, blind 270 av røret til lipslide, 450 av downrailen før han avsluttet med en høyre cork 720 truckdriver til venstre dobbelcork 12 på hoppene, sa Kvatningen til Skiforbundets nettsider.

Se komplette resultatlister for klassen 16-17 her!

Dølp & Bjørum best

I big air på søndag ble Lars Oftedal Bjørum norgesmester med en dobbel 1080.

– Jeg er veldig fornøyd med helgen og jeg føler jeg har kjørt stabilt og safe. Overraskende høyt nivå i finalen i dag, så ekstra morsomt å stå øverst på pallen. En perfekt avslutning på en herlig helg, sier Bjørum til NSF.

Samme triks gjorde for øvrig NTG-trener Thomas Dølplads i klassen 21 år og eldre, og dermed ble han også norgesmester.

Bigair-resultatene finner du her!

Stortalentet Jens Johnsen fra Øyer vant big air i klassen 16-17 år foran Martin Kvatningen og Siver Voll.

Johnsen fornøyd

– Dagen var helt rå. Jeg var litt bekymret i dag tidlig at det ikke skulle bli noen konkurranse fordi det var meldt vindt utover dagen, men når vi først begynte å hoppe så ble det helt konge. Nivået i kvaliken var høyt, men i finalen var det bare helt insane. Alle klassene hadde skyhøyt nivå og alle kjørte helt rått. Jeg hadde ikke forventet å vinne, fordi både Siver Voll og Martine Kvatningen kjørte helt rått. Også kult å vinne med en double cork 12 som jeg hadde slitt med å lande under treningen. At den satt i finalen helt perfekt og vite at Martin også gjorde det, for så å vinne er ganske kult, sier Johnsen.

Den komplette resultatlista finner du her!

Juniorene imponerte

I den yngste klassen, gutter 13-15 år, var det Mads Josef Kristoffersen som vant med en klokkeren cork 9 true nosegrab. Kristoffersen var en få av på sin alder som hadde prøvd seg i konkurranser i utlandet da han deltok i Austrian Freeski Open i mars. Der kvallet han til finalen og endte til slutt på en niende plass. I går ble det derimot seier på gutten som til vanlig shredder i Kongsberg.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg var klar på å sette tikset mitt ettersom jeg faila på første hoppet mitt i går og måtte ditche slopestylen, sier Kristoffersen.

Fri Flyt kommer med både film og flere bilder fra konkurransen!