Det er kanskje ikke så rart at artikkelen om Kilian Jornets første (og eneste) nedkjøring av legendariske Fivaruta i Romsdalen ble friflyt.nos mest leste artikkel i 2018. I januarutgaven av Fri Flyt, som er like rundt hjørnet, serverer vi et omfattende portrettintervju med spanjolen som bor i Romsdalen –­ inkludert grundige beskrivelser av Norges aller råeste skitur.

Men først – friflyt.nos mest leste saker i 2018: 

10: Strandafjellet tar betalt for offpistkjøring

Mange reagerte da det kom for en dag at det populære skisenteret på Strandafjellet – med Norges kanskje beste offpistkjøring – skulle begynne å ta betalt for kjøring utenfor løypene. Heldigvis oppdaget folk etter hvert datoen for publisering, og gemyttene ble roligere.

Men hvorfor ble denne saken så mye lest? Kan det være fordi betalt offpistkjøring i et skisenter ikke er så urealistisk som vi liker å tro? La os håpe at 2019 ikke gir oss noe klart svar på det.

9. Tips for å ta vare på skifellene dine

Ingen dramatiske nyheter her, men åpenbart et tema mange er opptatt av. Skifeller kan nemlig være en kilde til temmelig ekstrem frustrasjon, men heldigvis er de oftest en kilde til enorme mengder moro!

8. Knuste verdensrekordene

Lars Erik Skjervheim og Malene Haukøy gikk vanvittige 20 939 og 15 440 høydemeter på ett døgn i slutten av mai. Begge to slakta de tidligere verdensrekordene med god margin, og man kan også driste seg til å anta at de var nær en slags verdensrekord i kjedsomhet? Uansett; dette var en unik prestasjon som vakte stor oppmerksomhet, også langt utenfor Fri Flyt sin sfære.

7. 10 naturlige klatretips

Hvem vil ikke komme seg opp fete risslinjer med egne sikringer i dramatisk natur? Redaktør i Klatring, Dag Hagen, lister opp Norges ti flotteste klatrelinjer som sikres naturlig – til glede for et stort antall Fri Flyt-lesere!

6. Slik velger du toppturstøvler

I jungelen av utstyr er det viktig å finne riktig stæsj. Ikke fordi du absolutt sal bruke penger på noe nytt hele tida, men fordi når du kjøper det rette har du det lenge. Ikke mye av utstyret straffer deg like hardt som å velge feil støvler – derfor ble denne artikkelen (og neste på lista!) blant de mest leste i 2018. Kanskje ikke så rart, særlig ikke hvis du vet vor smertefullt det kan være å ha feil støvler?

Sjekk Fri Flyts massive testarkiv for enda mer info!

5. Hvordan velge de rette alpinstøvlene?

Det er kanskje litt kjedelig at denne saken kom rett under den over, siden omtrent samme tekst ville paset inn her, men thats life. Godt nyttår med nye slalåmsko!

4. Olav Solberg (1964-2018)

En av de mest betydningsfulle toppturentusiastene i Nord-Norge, Olav Solberg (53) omkom av hjertestans på vei hjem fra topptur 3. mars. Olav var den knakende trivelige fyren som alle likte, og som hadde kjørt ski fra nesten alle toppene på Andørja – og i resten av Nordland. Han var også en av bidragsyterne til boka Toppturer i Norge. Toppturmiljøet i Nordland mistet en av sine aller flotteste typer den triste dagen i mars.

3. Andreas´ kamp for livet

Historien om da Andreas Vold mot alle ods overlevde skredulykken i Sogndal og kjempet seg tilbake til livet (og backflip på sykkel!) er et svært solid stykke journalistikk fra Håvard Nesbø. Den sterke historien som heldigvis endte lykkelig ble publisert på friflyt.no 3. mars.

2. Slik velger du toppturski

Akkurat som vi trodde, er dette artikkelen som svarer på spørsmålene alle lurer på – nemlig nøkkelen til de største opplevelsene i fjellet; toppturski.

1. Kjørte Fivaruta på ski

Norges utvilsomt råeste skitur ble gjennomført av spanske Kilian Jornet (verdens sprekeste fyr) i februar. Vi kunne skrevet drøssevis av sider om denne fantastiske prestasjonen, og det har vi også gjort. I Fri Flyt nummer 137, som kommer i postkasser og bladkiosker i januar, kan du lese alt du trenger å vite (og mer til) om denne vanvittige mannen og skituren. Som også ble den meste leste saken på friflyt.no i 2018. 

Godt nyttår!