– Hva var høydepunktet i vinter Robert?

– At det aldri slutta å snø i Whistler. Vi hadde nesten to uker med mellom 20 og 30 centimeter hver dag, noe som gjorde det mulig å overshoote en dobbel backflip med alt for flat landing. Ellers så var det ganske fett å komme hjem til Tromsø etter påske og nærmest flytte tida tilbake to måneder. Vi hadde en veldig kald vår her oppe som førte til mye bra kjøring i Lyngen og på Kvaløya.

Robert Aarings utrolige sesongedit ser du nederst i artikkelen!

Se den vanvittige filmen hans fra i fjor her!

KLAR: Robert er klar for å sette utfor Latræva på Senja.

– Verst da?

– Faktisk det samme som det beste. Sola var fraværende i nesten to måneder og gjorde det umulig å få kjørt større linjer i fjellet. All snøen førte også til at terrenget så desto mer innbydende ut, og det ble derfor sykt surt å ikke få muligheten til å kjøre det før vi dro hjem. Ja, også var det denne snøskuteren da, men den er jo glemt (Snøskutere har en iboende faenskap i seg, som gjør at de alltid blir ødelagt på verst mulige tidspunkt. Journ. anm., som har erfart akkurat dette selv).

SKUTER: Strålende verktøy for å nå fete linjer i Canada, men et helvete når den blir ødelagt.

– Hvor er det filma?

– Whistler og Tromsø/ Lyngen, pluss noe på Senja, Vassfjellet og Las Lenas i Argentina.

– Hvordan finansierer du all skikjøringa?

Når det kommer til finansiering, så er det sparing, sparing og sparing som gjelder. Pluss at jeg er sinnssykt heldig som har en kone som er villig til å sette av minst like mye penger på skikjøringa som meg. Man må bare priorietere riktig så får man det til. Alle har godt av å leve på havregrynsgrøt i ny og ne. 

Les Roberts blogg fra sist vinter i Whistler

– Hva er planene for neste vinter?

– De er usikre. Jeg, eller vi da, må først komme oss ovenpå økonomisk etter Sør-Amerika turen forrige måned, så blir det full sparing. Jeg regner med det blir en tur til Alpene litt tidlig på vinteren, så vil pengene bestemme hvor eksotisk skikjøringen blir utover sesongen. Jeg driver for tiden å bygger om en Caddy Maxi til bobil og ser ikke bort i fra at Nordvestlandet kan bli utforsket litt mer denne sesongen. Det er kanskje verdt å nevne at vi flytter tilbake til Trondheim i november.

TØFFE OMGIVELSER: Robert på Djeveltanna i Tromsø.

– Til slutt – før leserne våre kan kose seg med filmen – hvordan i huleste har du blitt så god på ski?

– Litt vanskelig å svare på det gitt. Jeg har vel gjort mye hodeløse ting i barndommen. Det tror jeg er viktig. Jeg har null alpinbakgrunn og har hele tiden sett på frikjøring som lek og er vel bedre i å hoppe klipper og kjøre french fries enn kontrollerte carvingsvinger, selv om fokus har vært litt større på det sistnevnte de siste årene. Jeg prøver å sette krav til meg selv. Kanskje litt for mye noen ganger. Det ender ofte at jeg kommer ned og er misfornøyd med hvordan jeg kjørte. Jeg kunne kjørt fortere, jeg kunne gått større. Dette er det som motiverer meg mest, og fører ofte til at jeg klarer å dra på mer neste gang.

Roberts sesongedit fjerner enhver tvil om at han er kravstor til seg selv i hvert fall: