- Narvik er unikt

Narvik-kjenningen Ronny Dahl mener Narvikfjellet har et stort potensiale, men at noen må ta tak for å få skisenteret på plussida igjen.

Sist oppdatert 17. oktober 2011 kl 11.08
ENGASJERT: Ronny Dahl brenner for fremtida til Narvikfjellet, og han tror det vil komme investorer som ser potensialet.
ENGASJERT: Ronny Dahl brenner for fremtida til Narvikfjellet, og han tror det vil komme investorer som ser potensialet.

- Det første som må gjøres er å lage en reguleringsplan. Så må vi få inn investorer som har tro på anlegget, og kan utnytte det på en god måte, f.eks. gjennom hyttelandsbyer, mener 36-åringen.

Dahl er et kjent fjes i fjellsidene i Narvik, og engasjerer seg sterkt i fjellets fremtid.

- Et tiltak er å gjøre det mer familievennlig. Skikjøringa er nå som den er uansett, men et mer familievennlig anlegg hadde nok gjort det mer attraktivt, tror han. 

Videre drift

Narvikfjellet har fått mye plass i media den siste tida, etter at skisenteret ble truet med stenging etter flere år med underskudd. I forrige uke ble det likvel sikret videre drift av Narvikfjellet, gjennom tilskudd fra Narvik kommune. Men skisenteret trenger frisk kapital og nye investorer som er villige til å satse på fjellet, for Dahl understreker at det trengs oppdateringer for å trekke folk. 

- Anegget her oppe er gammelt, så f.eks. snøkanonanlegget og t-krokene trenger en oppgradering - men det koster jo penger. Det er et dyrt fjell å drive, forteller han. 

Større engasjement

Å gå inn og "redde" skisenteret ble til slutt et enstemming vedtak i bystyret i Narvik. Dahl tror dermed at både politikere og den vanlige mann i gata har fått øynene opp for fjellet.

- Det virker som om flere husker på hvor viktig fjellet er for folk i Narvik, og det har jo også vært mye folk som ikke bor her som har engasjert i saken. Det er fint å se, og jeg håper det skaper litt større engasjement fremover også, for det er viktig å få hele byen med seg. Det holder ikke å bare promotere skikjøringa for å få den store mengden til å komme, men det er også viktig å fremheve at fjellet ligger rett i nærheten i en liten by, understreker han. 

Unike muligheter

For med den unike kombinasjonen av hav, by og alpine fjell er Narvikfjellet et at Europas mest spektakulære skianlegg.

- Det er viktig å se på det omkringliggende også, for det er utrolige turmuligheter, og med fjellet så nære byen kan man fort få 1000 høyemeter etter jobb. I tillegg er det er kort vei til både Lofotoen og Sverige. Innenfor en timed kjøring er det faktisk seks anlegg.

Mørketida er derimot et utfordring for anlegget, og besøkstallene tar seg ikke opp før sola viser seg frem igjen i februar. Her mener Dahl derimot at det ligger muligheter.

- Med de hodelyktene som er nå er det jo nesten som å kjøre i dagslys, så vi kan promotere hodelyktkjøring i større grad, i tillegg til at nordlyset er jo helt magisk her oppe, sier han og legger til:

- Narvik er ikke Narvik uten skisenteret. Da er jeg helt sikker på at mange hadde flyttet fra byen. 

Publisert 17. oktober 2011 kl 11.08
Sist oppdatert 17. oktober 2011 kl 11.08
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen