Vestlandet får nysnø den kommende uken, og best ut kommer Røldal.

Ifølge Fri Flyts snøvarsel kan Røldal vente seg godt over en halvmeter nysnø på toppen av anlegget, og nesten en halvmeter midt i. Det ligger også an til å bli kuldegrader i skisenteret fra og med neste uke.

Daglig leder ved Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig, sier han tror nedbøren vil komme som regn på søndag, men ser frem mot neste uke.

– Vi krysser fingrene for at værmeldingen stemmer. Hordaland starter jo også vinterferien denne helga. Men søndag blir nok en våt det. Det er meldt tre varmegrader. Det kan være noe snø på toppen, og bommer de med noen grader kan det komme i bunnen og. Men i morgen og i dag er det fint, sier Bratteteig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter helga starter snøfallet mandag, og det snør mest sannsynlig jevnt helt fram mot neste helg. Det betyr et etterlengtet snøfall i Norge.

– Føremessig er det jo, forholdene tatt i betraktning, helt greit nå. Det er ingen problemer å få bedrevet frikjøring, selv om det selvsagt er plass til mer snø.

Myrkdalen og Strandafjellet får også nysnø den kommende uken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYSNØ: Slik så det ut på Stryn tidligere i år. Foto: Pål Olav Skåre

Snør over 600 moh.

Området rundt Stryn kan også vente seg fine skidager i tiden framover. Både Grotli og Stryn Vinterski skal få opptil en halvmeter nysnø i løpet av helga og starten av neste uke.

Torsdag snødde det over 600 moh. på Stryn.

– Videre utover uken blir det nok mye løssnøkjøring rundt strynefjellet. Får bare håpe snøen blir stabil. Stryn Vinterski tar også sikte på å åpne til helgen. Skikjøringen der vil primært være i øverste heisen, da nederste heisen ikke har snø. Dersom vindpilen retter seg mer fra Nordvest kan det komme en del snø, sier tindevegleder i Bre og Fjell, Einar Løken, som holder til i området.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TOPPTUR: Einar Løken tok dette bildet over Midtstolhyrna tirsdag. Foto: Einar Løken

Se skredvarslingen

Flere toppturfjell får også rikelig med snø. Mest får Midtstolhyrna på Stryn, med godt over en halvmeter nysnø. Vær likevel obs på skredfaren, og følg med på Varsom.no, sier Løken.

– Det har vært kaldt noen dager nå og et vedvarende svakt lag har fått mulighet til å vokse. Spesielt på Strynefjellet var dette skredproblemet lett å finne før helgen, så vil anta det fortsatt er der. Avhengig av hvor varmt det har vært i høyden nå vil den nye snøen kunne feste seg dårlig til den gamle snøen, og avhengig av vind får vi nok fokksnøproblematikk etter hvert.