– Utenfor de preparerte løypene, altså i løypene som ikke er preparert, er det veldig bra nå, sier David Underland i Tur Ute på telefon fra skianlegget til Fri Flyt.

De to siste dagene har det kommet 25 centimeter nysnø i skianlegget i Hallingdal, og for første gang i år er det mulig å få noen skikkelige svinger utenfor løypene. Underland var sammen med Kalle Hägglund og Kristian Dyrset i anlegget tirsdag, og gir opplevelsen tommel opp.

– Det her er så digg. Det er første dagen vi virkelig kan få kjørt ordentlig. Det var bra i går også, men nå har det kommet 10 centimeter til, forteller Underland.

Forholdene er altså å anse som gode til å være såpass tidlig på sesongen, og det er muligheter for offpistkjøring i noen deler av skogen og utenfor løypene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TOMMEL OPP: David Underland er fornøyd med tirsdagen i Hemsedal. Foto: Privat

– Hvor mye snø vil du anslå at det er der du kjører på filmen?

– Det er nok en drøy halvmeter. 50-60 centimeter jevnt over, sier skientusiasten.

De aller fleste skianleggene i Norge har begynt å kjøre i gang heisen for sesongen, og Hemsedal åpnet allerede 11. november. En av årsakene til den tidlige åpningen var knallforhold og et massivt snøfall. Nå ser det altså ut til at snøfesten skal fortsette i stor-anlegget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYSNØ: Kalle Hägglund tester forholdene. Foto: David Underland

– Hva er det beste tipset om du drar til Hemsedal nå?

– Det må være de upreparerte løypene om du vil kjøre natursnø. Det er veldig bra nå. Du kan også kjøre i bjørkeskogen om du vil, men det er såpass lite snø at det er dumt å tryne. Da havner du fort i steiner og røtter.

Se video fra Hemsedal nå: