Fri Flyts teknikk-ekspert Eirik Finseth mistenker slurv i grunntrening og posisjon hos de uskolerte frikjørere i Sogndal. Med pulsbelte og kettlebells i bagen reiser han vekk fra Oppdal og ned til Norges freeridemekka nummer 1: Sogndal. Her møter han Trygg Lindkjølen, som av uforståelige grunner kommer seg stilrent ned fra både putelinjer og storfjell i perfekt balanse. Og det i dyp, dyp puddersnø. Hvordan er det mulig for en frigjører som aldri har kjørt porter i hele sitt alpine liv?

LES OGSÅ: Dobbel Oppdal i Sogndal

DEN PERFEKTE SVINGEN

SESONG 1

EPISODE 1: – Dette må på plass først

EPISODE 2: Få skia på skjær

EPISODE 3: Sladd: Den korrekte metoden

EPISODE 4: Overdrivelse gjør mester

EPISODE 5: Knytt sammen svingene

EPISODE 6: Kjør som Eirik

SESONG 2

Teaser

EPISODE 1: Kjør toppturskia bedre

EPISODE 2: Bli din egen trener

EPISODE 3: – Kom deg ut av komfortsonen

SESONG 3

TEASER - Eirik Finseth har ett mål

EPISODE 1: Ikke la den nesten turen bli den siste

EPISODE 2: Mistenker slurv (Eirik Finseth og Trygg Lindkjølen i Jostedalen)

Saken fortsetter under bildet

Finseth, som kommer direkte fra karakterbyggende snøforhold i Oppdal blir invitert inn til Jostedalen for å kjøre en halvmeter pudder (15-Sogndal-centimeter) i puter og kuppert terreng. Endelig skal ha få satt på plass disse frikjørere, som skulker unna grunntrening og knapt vet hva både vaskeball dalvending er for noe… 

Eller?

EIRIK FINSETH 

I anledning vinteren inviterer frikjører Eirik Finseth til en ny sesong av Den Perfekte Svingen. En serie der Field Productions-stjerna fra Oppdal har både oppdratt og undervist folket i korrekt skiteknikk. Med bakgrunn fra racing og anstendige resultater, selv i konkurranse med Aksel Lund Svindal, kan han med krom rygg si han kan både teori og praksis bedre enn de fleste. Tidligere har vi blitt terpet om buktrøkk, dalvending, vaskeballer og parallelle ski. Vi har til og med lært å grisekjøre på fjærlett toppturutstyr. Denne sesongen skal vi ut av løypa og inn i puddersnøen. 

Serien er filmet av Martin I. Dalen og Christian Nerdrum