– Folk som jobber i fjellet har hatt skredsøkeren på låret i årevis. Så vi har tatt konsekvensen av det og laget en egen lomme på låret til søkeren, sier Tendai Fleck, som jobber med markedsføring for Black Diamond i Europa.

Det er flere fordeler med å ha skredsøkeren på låret: Den er lettere tilgjengelig, du slipper å bruke et eget selesystem, og hvis du tar av og på deg lag på overkroppen, slipper du å eventuelt måtte ta søkeren av og på.

Annonse

Black Diamond er ikke først ute, men de er del av en ny trend, der stadig flere klesfabrikanter gjør dette. Guider og andre som ofte kjører søkersjekk på andre har ofte behov for å ha lett tilgjengelig skredsøker – men hvor stort er behovet hos vanlige skikjørere? Det gjenstår å se. Men det er jo en viss oppside ved å bli kvitt det der selesystemet, som alltid vrenger seg akkurat når man skal ha det på.

PS. Det er også sikkerhetsspørsmål knyttet til denne problematikken – det er grunner til at søkerfabrikantene i utgangspunktet ville at du skal ha søkeren på brystet. 

Men siden Black Diamond har laget denne lomma i samarbeid med Pieps, får vi tro disse spørsmålene er avklart.