– I fjor var det så… Tja, jeg vil helst ikke tenke på det. Samtidig så jeg hvordan kidsa sutra og klaget til de ansatte i skisenteret, uten at det skjedde annet enn at de som jobber der ble leie. Da skjønte jeg at skal jeg sikre meg en fet park hjemme i Oppdal, da må jeg ta i et tak sjøl, forteller «Svorkis».

– Kvalitet foran kvantitet

Annonse

Med jibbelinja på Oppdal VGS og Oppdal jibbeklubb på laget tok han kontakt med driftssjef Arnulf Erdal, og sammen med parkbygger Frode Norbeck laget de detaljerte planer for vinterens terrengpark, som i år er flytta til Pomaløypa, et par hakk lenger vest i forhold til fjorårets plassering.

– Mange var bekymra for flyttinga, og trodde parken skulle bli enda dårligere. Men jeg har trua, og jeg laga detaljerte 3d-tegninger (se dem i galleriet, journ anm.) med to store hopp, masse rails, og flere andre features. Faktisk så ville heisgjengen lage enda mer, men jeg understreka behovet for kvalitet foran kvantitet, og vi ble enige, sier Svorkmo.

I full gang med snølegging

Tråkkemaskinsjåfør og parksjef Frode Norbeck skryter av samarbeidet med Svorkmo, og han har store ambisjoner på jibbernes vegne. I løpet av et par uker håper Norbeck at tegningene er realitet i Vangslia, med god hjelp fra kaldt vær og gode kunstsnøforhold kommende uke.

– Fem dager med gode snøleggingsforhold, og noen dager med dosing av snø og bygging av hopp, så har vi kommer veldig langt, sier Norbeck, som bekrefter at parksatsinga er ønsket fra øverste hold i skisenteret.

– Og du garanterer at det blir like bra som tegningene antyder?

– Nei, det blir bedre!

Snømangel

Vebjørn Svorkmo har med seg de lokale jibberne Stinius Hoseth Skjøtskift og Sondre Snøve Høiberg, og de skal være med såfremt de har anledning når elementene skal bygges.

– Vi skal først og fremst drive med håndarbeid på railsene og kvalitetssikring av hoppene, sier Svorkmo.

– Men nå er det bare to rails og halvannet hopp oppi der. Når skal denne drømmeparken stå ferdig?

– Målet var midten eller slutten av januar, men det langvarige mildværet i desember og starten av januar har ført til at vi må justere målene. Forhåpentligvis er det ikke lenge til nå, det meldes kaldvær i lang tid framover, og i dag går snøkanonene for fullt.

– Store variasjoner

Vebjørn innrømmer at han først og fremst er motivert av å få en skikkelig bra park selv, han får ingen penger eller noe sånt for bidraget til skisenteret. Og han understreker at man ikke trenger langt tilbake i tid før parken var top notch i Norge.

– Sesongen 2010/11 hadde Oppdal en steinbra park, etter mitt syn den beste i Norge. Det året syns jeg faktisk parken var bedre før MegaPark kom. Men det har variert stort, og vært lite forutsigbart. Nå akter jeg å gjøre mitt for at de gode årene blir de vanlige, sier han.

PS! I april kommer Gaute Silseth Invitational (GSI) tilbake til Oppdal, denne gangen i Vangslia!