Signar starta topptursesongen sist fredag, og han skriver dette om sesongstarten i det som muligens er verdens fineste område for toppturer på ski: 

«Om høsten i år har vorre verre enn normalt? Joda, det har vorre djævelsk, har ikkje opplevd det så gale sida 2005!»

Det var det lakoniske svaret jeg fikk da jeg spurte en gammel sjøulk i Svolvær om vær og vind for noen dager siden. Lavtrykkene har haglet inn over Lofoten siden august og jeg tror man sikkert kunne padlet opp vestpillaren på Presten enkelte dager. 

PÅ TOPPEN: Signar like før han starter topptursesongen 2018/19.

Men alt har heldigvis en ende og nylig kom plutselig kuldegradene smygende på. Striregnet gikk i løpet av ett lite kvarter over til gigantiske snøflak. De påfølgende dagene kom det ytterligere påfyll og snart var fjellet fagert og hvitt. En renne i Trolltindan som ligger godt beskyttet for vær og og vind så meget fristende ut fra veien under rekognosering så da var det bare å finne frem skiene igjen og komme seg ut på tur. 

Les mer om fjellguide og lodgedriver Signar Nilsen her! 

I går var dagen der. Vår lille Border Collie som er en skikkelig pudderhund (bokstavelig talt) var ikke tung å overtale da jeg nevnte «fjelltur». Skiene kunne tas på helt fra fjæra der oppstigningen starter. Endel stein og bannskap oppover lia men over 400 meter gikk snøen fra ankeldyp til knedyp og renna jeg hadde satset på skuffet ikke! Løs puddersnø, noen steder til hoftene (med litt velvilje, evt. lave hofter) ga cirka 300 høydemeter med drømmeforhold før steinrøysa og hverdagen inntraff igjen. Vel nede ved bilen igjen beundret jeg og vesle Heidi sporene våre i fjellsiden som nå var malt oransje av kveldsola og vi konkluderte med at dette var en flying start på skisesongen 2018-2019!

NYSNØ: Fine forhold i Lofoten.